Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vápár József nagy tisztességnek tekintette, hogy szülővárosában tarthatott előadást

Hámori György, a város polgármestere volt osztálytársát köszöntötte Vápár József gazdasági konzul személyében. A  Kapuvárról elszármazott, karrierje csúcsán lévő diplomata felesége szintén velük egy osztályba járt a középiskolában. A Németországban élő konzul édesapja ma is Kapuváron tölti mindennapjait, ezért a település vezetője néha vele  beszélget a rég nem látott barát életpályájáról.
Vápár József a Budapesti Műszaki Egyetem befejezése után a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen folytatta tanulmányait. Ezt követően az MBA (Master of Business Administration)angol nyelvű, egyetemi szintű menedzsment szakirányú továbbképzésen vett részt. A szakember Győr után Budapestre, majd szülővárosától még távolabbra került, mert külföldi munkahelyen kamatoztatta ismereteit. Jelenleg a Düsseldorftól 25 km-re lévő Essen településen dolgozik, illetékességi területét két tartomány alkotja: Észak-Rajna Vesztfália valamint Hessen.
- A külföldi működőtőke befektetés talán mondhatom így, hogy a foglalkozásom, hiszen hosszú évek óta foglalkozom ezzel a témával - vallott önmagáról a konzul. - A Gazdasági Minisztériumban az volt a dolgom, hogy minél több céget hozzak Magyarországra. Azt is hozzá kell tenni, hogy ezek nemcsak új befektetések, hanem a meglévők folytatásai - mondta Vápár József. Hozzátette: ma már a tőke fele abból származik, hogy az itt működő vállalatok visszaforgatják a megtermelt nyereséget, ezért a szakemberek fontosnak tartják, hogy megfelelő körülményeket találjanak a befektetők. - Ezt a magam részéről most már harmadik éve igyekszem elősegíteni, sőt, a ‘90-es években a kamara igazgatójaként is megtettem - hangzott a folytatásban.  Győr-Moson-Sopron megyéről  a konzul rengeteg előadást tartott Ausztriában és Németországban, de a sikerhez elengedhetetlennek tartja az ország vagy a régió imázsát. A településmarketing rendkívül fontos része a gazdasági folyamatok fellendülésének, ezért csak tanácsolni tudja a városoknak, hogy sok-sok energiát fektessenek erre a területre is. Ide kapcsolódóan megjegyezte: Kapuváron ez nem probléma, hiszen nagyon jól csinálják.
2012/2013-ra jósolják, hogy Németország kilábal a válságból, s ehhez képest egy év múlva érheti el hazánkban a recesszió előtti szintet. Vápár József szerint Kapuvárnak erre az időszakra újabb fejlesztési tervekkel kell készülnie. Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play