Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Várják a diákokat a csornai Hunyadiban

A “rendvédelmi” osztályként emlegetett képzés a 01-es kóddal szerepel a tájékoztatóban. Aki ide szeretne bejutni, az két-háromszoros túljelentkezéssel számoljon – fogalmazott Kovács Istvánné igazgató. A sikeres felvételizők a gimnáziumi alapképzést belügyi és rendészeti ismeretekkel egészítheti ki. A négy év különlegessége az emelt óraszámú testnevelés, amely alaposabb fizikális felkészítést nyújt az ide járó diákoknak, illetve nekik kötelező az önvédelmi sport is. A 11. évfolyamtól kerül sorra a szakmai képzés, mely összesen heti három órát vesz igénybe. Akinek nagyon megtetszik a témakör, akár közép és emelt szintű érettségit is tehetnek belőle. A rendőrnek készülő fiataloknak szüksége lesz ezekre az ismeretekre, és további lehetőség számukra az iskola által szervezett lövészet. Van olyan, aki érettségi után a katonai pályát választja, de az is előfordul, hogy menet közben jön rá az illető: ez a foglalkozás nem neki való, ezért teljesen másfele irányul.
A pedagógiai szakközépiskolai képzést a 02-es kód jelöli a tájékoztatóban. A diákok egy idegen nyelvet tanulnak, a szakmai orientációs tárgyakat pedig a 9-10.évfolyamon sajátítják el. Az óvónő-, vagy tanítóképzőbe igyekvő fiatalok érthető módon több órában foglalkoznak az énekkel és a rajzzal. A 11.évfolyamtól az alapozó tárgyak következnek: heti három pedagógia, ugyanennyi pszichológia és hetente kétszer összevont szakmai gyakorlaton ismerkednek a szakterülettel. A végzős diákok zöme pedagógiai irányban folytatja tanulmányait: a legtöbben Sopronban, Győrben és Szombathelyen. Aki nem szeretne főiskolára menni, az OKJ-s képzés keretében megszerezheti a pedagógiai vagy gyógypedagógiai asszisztens végzettséget.
A gimnáziumi képzést a 03-as kódszám alatt találják meg a jelentkezők – mondta az igazgató. – Ez olyan képzési forma, amely kimondottan a továbbtanulásra készíti fel a diákokat. A 9-10. évfolyamra járók magasabb óraszámban foglalkoznak a természettudományi tantárgyakkal. Kovács Istvánné szerint ennek megvannak az eredményei, hiszen a tanulók jó eredményeket érnek el a fizikaversenyeken és az ilyen jellegű pályázatokon. Többen már a 10.évfolyam végén előrehozott érettségi vizsgát tesznek földrajzból, a következő évben pedig a plusz órákon készülnek az emelt szintű megmérettetésre. Akinek nem sikerül bejutnia a felsőoktatási intézménybe, az nyugodtan itt maradhat a Hunyadiban, hogy elvégezze valamelyik OKJ-s képzést.
A 2001-ben újraindított közgazdasági képzés a 07-es kódszámmal van feltüntetve. A szakmai orientációs tárgyak a 9-10.évfolyamon kezdődnek: gépírás, gazdasági ismeretek, üzleti kommunikáció. A 11.évfolyamosok heti három órában közgazdaságtannal és üzleti gazdaságtannal foglalkoznak. A  gyakorlatra hetente kétszer kerül sor az iskola épületében berendezett tanirodában, mely sokak véleménye szerint talán a legjobban felszerelt az egész megyében. Beküldés dátuma: 2012. 02. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play