Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Várják a fiatalokat az egyesületbe!

A beledi „Tavaszi szél” fesztivál programját a szervezők úgy állítják össze, hogy a  kicsiktől a nagyokig, vagyis a település valamennyi tagját megmozgassák. A nézőközönségből időnként kiváltak maguk a fellépők, és ki-ki képességei, valamint érdeklődése szerint csatlakozott a műsorfolyamhoz.

Beledben hagyománnyá vált, hogy április végén megrendezik a déltől estig tartó „Tavaszi szél” fesztivál elnevezésű szabadtéri programot. Az időpont kiválasztásánál azt veszik figyelembe, hogy ne ütközzön a ballagások és első áldozások napjával – mesélte Tuba Lászlóné. A Beled Jövőjéért Egyesület elnöke elmondta: egyre több   aktív fiatal csatlakozik a csoporthoz, akik hozzák magukkal ötleteiket. Újult erővel látnak neki a szervezőmunkának, a régebbi tagok pedig csak felügyelik és véleményükkel segítik a jobbnál jobb összejövetelek lebonyolítását.
A „Régen volt, hogy volt?” rajzpályázatot azzal a szándékkal hirdették meg, hogy  a részt vevő gyerekek kérdezzék meg szüleiket, nagyszüleiket eleik kedvenc játékairól. Tuba Lászlóné nagyon büszke az eredményekre, mert gyönyörű alkotások születtek az egykori és a mostani játékszerekről. A fő különbséget nem nehéz kitalálni: a fiatalok annak idején inkább a szabadban töltötték szabadidejüket, a mai gyerekek viszont sokat ülnek a képernyő előtt.
A sütemény sütő versenyre az asszonyok, lányok mellett még az apukák is beneveztek. Szoros volt a mezőny, ezért három első helyezettet is kihirdettek. Pillanatok alatt elkapkodták a közel harmincféle édességet, így nem veszett kárba a fáradozásuk.
Ebéd után az óvodások és az alsó tagozatos iskolások mutatták be produkciójukat. A mesejelenetet már a felnőttek adták elő, ami után sorra kerültek a nagyobb gyerekek, valamint a nyugdíjas korosztály képviselői.

Tuba Lászlóné úgy látta, hogy jól érezték magukat az emberek, ami a legnagyobb jutalom a szervezőknek. Az elnök kifejtette: a tagsági díjból származó bevételt az önkormányzat  rendszeresen kiegészíti. Milyen a jövője a Beled Jövőjéért Egyesületnek? Röviden: biztató, hiszen az idős koruk miatt kimaradókat váltja a fiatalabb nemzedék. Szívesen látják az újonnan csatlakozókat, akik már az egyesületi tagságuk előtt bizonyították tenni akarásukat. Aki végigsétál Beled rendezett utcáin, az láthatja a csoport keze munkájának nyomát.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 05. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play