Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Várják a lakosság javaslatait

– A szerkezeti terv nagyon fontos alapdokumentum a város település-, illetve területfejlesztése szempontjából, mert meghatározza, hogy Csorna bel- és külterületén milyen területfelhasználási egységek vannak, továbbá mit hova lehet építeni. Azt is tartalmazza, hogy merre haladnak a közlekedési útvonalak, és melyek a beépítésre alkalmas, illetve alkalmatlan területek, esetleg továbbfejlesztésre szánják őket, vagy bármely szempont miatt korlátozás alatt állnak, ahova védősávokat kell létesíteni – folytatta a hivatalvezető. – Ebből is látszik, hogy az alapdokumentum meghatározza a településen folytatható építési tevékenységet, illetve  tíz évre előre rögzíti a város fejlődési lehetőségeit.
– A képviselő-testület feltett szándéka, hogy mindenkit tájékoztasson erről a tervezési folyamatról, ezért a lehető legszélesebb fórumokon ismertetjük a részleteket. A csornai polgármesteri hivatal – a korábbi tervből kiindulva – elkészítette a jelenlegi állapotnak megfelelő szerkezeti dokumentumot. A saját ötleteket is tartalmazó verziót közvitára bocsátjuk, ezért a  www.csorna.hu/szerk.zip címről bárki letöltheti – hangzott az interjúban. Horváth Péter arra kéri  a lakosságot és a gazdasági élet szereplőit, hogy nézzék át a tervet, és november 15-ig küldjék el javaslataikat a polgármesteri hivatal következő e-mail címére: [email protected]. Amennyiben a beérkezett elképzelések törvényességi szempontból is megfelelnek, valamint illeszkednek az építési jogszabályokhoz, fel fogják ezeket használni a végleges verzió összeállításakor. A településszerkezeti terv műszaki vonatkozásaival a Regioplan Kft.-t foglalkozik, a polgármesteri hivatal részéről pedig dr. Kocsis Ottó osztályvezető koordinálja a teljes folyamatot. A november 15-i határidő után lakossági fórummal kiegészített képviselő-testületi ülésen fogják megvitatni a témát.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play