Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Várják az emberek a migránshelyzet megoldását

Napjainkra az ezret is meghaladta a műszaki zárat megbontó illegális határátlépők száma hazánk déli határain. Mindez azt jelzi, hogy elmúlt a rossz idő, ezért újra felerősödött a bevándorlás mértéke Európa felé. A megoldás egyre sürgetőbb.

Az illegális bevándorlás mértéke Európa irányába rövid szünetet követően újra felerősödött. A Balkánon keresztül is újra egyre többen próbálkoznak az Európai Unió területére belépni Észak-Afrikából, illetve a Közel-Kelet térségéből.
Tavaly a csúcsidőszakban – amikor még nem állt a műszaki határzár Magyarország déli határain – több mint tízezren jutottak be hazánkon keresztül az Európai Unióba. A határzár megépítésével ez a szám nulla és ötven közé csökkent le.
Nemcsak a Balkánon, hanem a Földközi-tengeren át is napról napra érkeznek a hírek arról, hogy újabb hajók kötöttek ki szerencsésebb esetben Olaszországban, szerencsétlen esetben pedig süllyedtek el a hajók a rajtuk lévő emberekkel, sok esetben nőkkel, gyerekekkel.

A migránshelyzet nemcsak a politika szintjén merül fel, mert mostanság a közbeszéd része lett.
– Egyértelműen napirenden van, mert ahogy járok-kelek az utcán, meg-megállítanak az emberek. A választópolgárok a Rábaközben és Sokoróalján is várják a megoldásokat és elmondják a véleményüket. Magyarország kormányfője az Európa Tanácsban tavaly olyan intézkedési csomagot javasolt elfogadásra, amelyet csak részben osztoztak, illetve idén is a „Schengen 2.0" tervezetében több megoldást javasolt elfogadásra. Foglalkozni kell a bevándorlás, különös tekintettel a háború elöl menekülők kérdésével, vagyis nem lehet lesöpörni az asztalról – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő, aki szerint érdemes szétválasztani a két dolgot.
Kapjanak valamiféle megoldást azok, akik valóban a háború elöl menekülnek, a gazdasági bevándorlók esetében viszont maga a nemzetállam mondja meg: akar-e befogadni közülük és milyen célokkal. A „Schengen 2.0" akcióterv másik lényeges eleme, hogy mindezt az Európai Unió határain kívül tegyük meg. A probléma abból fakad, hogy az Európai Bizottság kényszerrel akarja ráerőltetni az uniós tagállamokra, hogy hány gazdasági bevándorlót kell befogadnunk. Mi szeretnénk megmondani, hogy kikkel akarunk együtt élni, és egyáltalán szeretnénk-e őket befogadni.
A Fidesz és a KDNP az emberek támogatását azért kéri, hogy együtt emeljük fel a hangunkat és utasítsuk el az Európai Bizottság javaslatát a kötelező betelepítési kvótára, valamint bizonyítsuk be, nem párt-, hanem nemzetpolitikai sorskérdés.

Beküldés dátuma: 2016. 06. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés