Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Várják az olvasókat a beledi könyvtárban

A lakosságnak mintegy tíz százaléka állandó beiratkozott tagja a beledi könyvtárnak. A fiatalok főleg a tanulmányaikhoz szükséges köteteket keresik, valamint az ízlésüknek megfelelő szépirodalmat, de ugyanígy nagy az érdeklődés a kötelező és ajánlott irodalmak iránt. Rohanó életünkben előtérbe került a tanulás és a napi gyors információszerzés, és egyre kevesebben tehetik meg, hogy elmélyülnek az irodalomban. Az eMagyarország Pont keretében tizenhét számítógép várja az internetezőket, mely a könyvtáros szerint eléggé kihasznált. Az intézmény különböző szolgáltatásokat nyújt az azt igénybe vevőknek: fénymásolás, szkennelés, spirálozás, laminálás stb.
A közel húszezer kötetes bibliotékában 1981 óta az általános iskola dokumentumait is őrzik, valamint kezelik. Állandó programjaik között szerepel a nagy szülői érdeklődésre számot tartó kultúra napi szavalóverseny, melyen hetven-nyolcvan  óvodás és az alsós diák vesz részt. A költészet napja alkalmával zenés irodalmi műsort szerveznek. Az országos könyvtári napok keretében minden évben más tematikát követnek, idén az egész életen át tartó képzéshez nyújtanak segítséget az új tanulási formákról  szóló előadással.
A beledi önkormányzat évente két-háromszázezer forintot költ a könyvtár fejlesztésére, melyet pályázati forrásból próbálnak kiegészíteni. Idén egy megadott lista alapján, ötszázezer forintot költhetnek az értékes határon túli és hazai alkotások beszerzésére, az érdekeltségnövelő támogatásból pedig ötvenezer forint jut a bővítésre. Augusztus végétől már az őszi-téli nyitva tartás szerint várják az olvasókat, akik reggel nyolctól délután öt óráig látogathatják a beledi könyvtárat.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés