Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Városi elismerés a mazsorett együttes vezetőjének

Minden alkalommal fantasztikus élmény a fesztiválokon való részvétel – mondta a kapuvári mazsorett együttes alapítója. Az egykor ritmikus gimnasztikázó és művészi tornázó Cserpesné Buzási Beáta szerint a szép járás, testtartás és karmunka, a ritmikus taps és ének az alapja a menetelő lányok sikeres fellépésének.

Hámori György, Kapuvár jelenlegi polgármestere baráti beszélgetés során vetette fel, hogy milyen jól kiegészítené a fúvószenekart egy mazsorett csoport. Cserpesné Buzási Beáta családalapítás után diákélményeiből táplálkozva, titkolt vágyát valósította meg, amikor 2008 őszén két csoporttal létrehozta a Kapuvári Ifjúsági Mazsorett Együttest. Ezzel párhuzamosan elvégezte a mazsorett szakoktatói képzést Debrecenben. Néhány esztendő múlva óvodások, kisiskolások és felsősök, sőt még gimnazisták is csatlakoztak a csapathoz. Az igazi fordulópontot az hozta meg, hogy a szülők is felismerték a mozgáskultúra jelentőségét. Volt olyan időszak, amikor hatvan fősre duzzadt a négy csoport.
A mutatós alakzatok a térben való mozgásra, egymásra figyelésre épülnek. Öt-hat éves korban érdemes elkezdeni a bottal történő vízszintes forgatásokat. A közönség előtt is bemutatkozó gyermekek azt megelőzően nagyon sokat gyakorolnak. Az oktató száz méter távolságból, a neki háttal sétáló fiatalok csapatából is ki tudja választani azt a lányt, aki annak idején hozzá járt mazsorett órákra, mert a mozgása mindent elárul. A test kidolgozottsága, a kecses járás, a mozdulatok finomsága, a fejtartás mind-mind árulkodó a nőknél, illetve fiatal hölgyeknél.
Riportalanyunk előtérbe helyezi a flow-élményt, mert a tevékenység által elért örömérzet, felszabadultság többet ér a pillanatnyi sikernél. A mazsorett mindegyiket megadja művelőjének, mert a mindennapi küzdelem, a közös próbák után eredményes produkció születik. A fellépő fiatalok tudásuk legjavát nyújtják, mellyel tiszteletüket fejezik ki a közönségnek. A csapattagok között életre szóló kapcsolat, barátság alakul ki, mely később sem szűnik meg.
Idén hét város tizenkilenc mazsorett csoportja vett részt a Kapuváron megrendezésre kerülő országos fesztiválon. Hat évestől a huszonöt éves korosztályig képviseltették magukat a táncosok.
Cserpesné Buzási Beáta szinte lebegett az örömtől, mikor tíz éves munkájának elismeréséül a fesztiválon átvehette Hámori Györgytől a „Kapuvár Városért Emlékérmet”. Csapatával több alkalommal jelentős díjakkal tértek vissza Kapuvárra a hazai és nemzetközi bemutatókról .
A művészeti vezető szeretne még sokáig foglalkozni a mazsorettel, és a jelenlegi óvodásoktól, kisiskolásoktól reméli az utánpótlást az együttesben. A lányokkal az elkövetkezendő években spanyolországi vendégszereplésre készülnek.

Beküldés dátuma: 2018. 06. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek