Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Városi elismerések adományozása és kiállításmegnyitók a beledi pünkösdi fesztiválon

Pünkösdkor tartották meg a Dél-Rábaköz legnagyobb kulturális és szórakoztató rendezvényét Beledben. A profi sztár fellépők mellett a nyugdíjasok dalköre nagy sikerre számító produkcióval készült, a helyi diákok pedig a művészeti iskolában tanultakat mutatták be.

A 14. alkalommal megrendezett Beledi Pünkösdi Fesztiválon Major Jenő köszöntötte az ünneplő közönséget, valamint a meghívott vendégeket.
Beled mintegy 200 millió forint támogatást kapott a kormány rendkívüli keretéből, illetve három sikeres pályázata révén. – Az elkövetkezendő két esztendőben megvalósuló beruházások komoly és felelősségteljes munkát rónak mindannyiunkra – jegyezte meg a polgármester, majd megköszönte az országos és a megyei közélet szereplői által nyújtott segítségét.
– Az idei évben is nagy gonddal állítottuk össze a programokat, hogy mindenki találjon ízlésének, kedvének valót – fogalmazott Beled elöljárója, aki a sztárvendégek mellett felhívta a figyelmet a szombaton színpadra lépő helyi előadókra is. – Nagy öröm, hogy idén még több főzőcsapat jelezte részvételi szándékát. Nagy jelentőségű, hiszen főzés közben adódik lehetőség az ismerkedésre, baráti beszélgetésre, egymás kölcsönös megismerésére – fűzte hozzá.
A Beledi Pünkösdi Fesztivál idei díszvendégei voltak: Széles Sándor kormánymegbízott; Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke; Molnár Rita, a megyei közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke; Osváth Csaba, Ákosfalva polgármestere, Tyukos Ferenc, Ímely testvértelepülés vezetője; Blatniczky János evangélikus lelkész, Smudla Tamás katolikus plébános, valamint Gacs Mihály vicai plébános. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Beled három díszpolgára: dr. Baranyai Lenke nyugalmazott középiskolai tanár; Szalai Antal, a Provertha Zrt. tulajdonosa és dr. Sóvári Győző állatorvos.
A díj megalapításától kezdve öt jeles személyiség részesült a Beled Város Díszpolgára kitüntető címben: az idei pünkösdi fesztiválon megjelenteken kívül néhai Pájer Imre országgyűlési képviselő és néhai dr. Mórocz Jenő fogorvos.
Dr. Gál László jegyző ismertette az idei kitüntetettek névsorát, valamint az elismerések adományozásának indoklását: A lakosság részéről érkezett javaslatok alapján néhai dr. Széles Gyula akadémikus, egyetemi tanár Beled Város Díszpolgára posztumusz kitüntetésben részesült. A Beled Városért Emlékérmet idén Gombás Lászlóné nyugalmazott pedagógus, hímzőszakkör- vezető vehette át.
Horváth-Stipkovits Vivien művelődésszervező négy kiállítás megnyitójára hívta fel a figyelmet: a művelődési ház kistermében „MinkArt Design” - Papírral rajzolt álmok címmel, a nagyteremben pedig a kulturális intézmény fotóklubjának bemutatójára, valamint a hímzőkör és az „Ügyes kezek” szakkör évzáró tárlatára. Bakosné Dóczi Piroska beledi varrónő divatbemutatóra várta a látogatókat.

Beküldés dátuma: 2017. 06. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek