Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Városi kitüntetések augusztus 20-a alkalmával

Csorna Város Önkormányzata augusztus 20-án tartotta a Szent István-napi ünnepséget. Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár ünnepi beszédét követően dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester adta át a városi kitüntetéseket. „Pro Csorna” Díjat kapott a Csornai Bárdos Kórus. A Csorna Szolgálatáért Díjban hárman részesültek: dr. Dávid József házi-gyermekorvos; Horváth Tibor, a Csornai Sportegyesület karate szakosztálya vezetője; valamint Kovács Gyuláné pedagógus.

A Csornai Bárdos Kórust Nagy Kálmán, Csorna Város Díszpolgára alapította 1959-ben, Csornai Központi Énekkar néven. Bárdos Lajos zeneszerző, karnagy nevét a kórus 1988-ban vette fel.
A kórus működése során számos megyei és országos rendezvényen, kórustalálkozón, minősítő versenyen vett részt. A művészi kibontakozás tanúi voltak a minősítő kórustalálkozók, melyeken mindig magasabb és magasabb fokozatot ért el az énekkar. A Csornai Bárdos Kórus legfontosabb céljai jelenleg is az egyetemes és magyar kóruskultúra értékeinek felmutatása, a kórusmunka során megtapasztalt lelki élmények továbbadása, az emberi lelkek gazdagítása. A kórusmunkán keresztül példát ad az összefogásra, az együttműködésre, hiszen az eredményhez minden résztvevő egyéni munkája szükséges. A Városi Művelődési Központban működő kórus Csorna kulturális életének egy szeletét reprezentálja, nyilvános megjelenésein Csorna várost képviseli, annak értékeit mutatja meg.

Dr. Dávid József orvosi hivatását Mosonmagyaróváron kórházi orvosként kezdte. Gyermekgyógyászati szakvizsgája megszerzése után került Csornára, ahol 27 éve segíti a csornai fiatalok gyógyulását, egészségének megőrzését, tevékenységével szolgálja az egészséges fiatal nemzet felnövekedését. Precíz, pontos munkavégzés jellemzi mind rendeléskor, mind a családok látogatásakor. Csorna város közéletében már hosszú ideje részt vesz, véleményét szívesen fogadják.

Horváth Tibor 1981-ben alapítója volt a Csornai Sportegyesület küzdősport szakosztályainak, melynek azóta is tagja. Judósként kezdte sportpályafutását, majd a kyokushin karate jeles művelője lett. 1989-ben I. osztályú magyar bajnokságot nyert könnyű súlyban, ekkor lett a karate válogatott tagja is. Jelenleg 4 danos mester. A Csornai Sportegyesület karate szakosztályát 2000 óta irányítja. Nevéhez fűződik a 2001-ben elindított 24 órás küzdősport edzés, amit napjainkban is megrendez a Csornai Sportegyesület az ő szervezése mellett, a sportolókhoz igazítottan ma már 10 órás időtartamban. Horváth Tibor sportolói, edzői, versenybírói és sportvezetői munkásságával példát állít a mai fiatalok elé.

Kovács Gyuláné Marika tanár néni hosszú időn keresztül szolgálta az oktatás ügyét. Pályáját falusi iskolában, Győrsövényházon kezdte, majd a farádi, később a csornai diákoknak adta át ismereteit, segítette műveltségük alakítását. Több évtizeden keresztül alázattal, gyermekszeretettel végezte magas színvonalú munkáját. Szerény személyisége, empatikus magatartása miatt megközelíthető volt mind a gyermekek, mind a szülők számára. Tágabb környezetében is tisztelet övezte személyét.

Beküldés dátuma: 2016. 08. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés