Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Városnapok Csornán az 50. jubileum jegyében

1971. április 25-én Csorna városi címet kapott. Az 50. jubileum alkalmából egész esztendőn át tartó rendezvénysorozattal emlékeznek a jeles évfordulóra.

A koronavírus-járvány miatt 2021 elején inkább csak az online térre korlátozódtak az események, de az év második felében megsokasodtak a szabadtéri programok. Tavaly a pandémia miatt maradt el az ősz elején szokásos városnapi rendezvény, ezért idén annál nagyobb örömmel pótolták be a szervezők, kiemelten az 50. születésnap alkalmából.
A környékbeli településekről is sokan eljöttek, hogy együtt szórakozzanak a csornaiakkal. Szeptember 10-én az Eve Six lépett fel először a piactéren felállított nagyszínpadon. Őket követte a Zaporozsec, de sokan vártak az est sztárfellépőjére, a Beatrice csapatára is. A fergeteges koncert után sem unatkozott a közönség, hiszen Lotfi Begi szórakoztatta őket. Az est hangulatos partizenével folytatódott, a téren összegyűlt emberek utcabálon szórakozhattak egészen hajnalig.
Szeptember 11-én az AForce1 Tánc Sport Egyesület látványos bemutatójával kezdődtek a délutáni programok, majd a Zanzibár rockegyüttes pengette a húrokat a nagyszínpadon. A kétnapos rendezvénysorozat legnagyobb nézőseregét megmozgató csapata a Fonogram – Magyar Zenei Díjjal elismert Kowalsky meg a Vega formáció volt. A zenészek nem először koncerteztek a városban: 2015 szeptemberében útavató ünnepségre érkeztek Csornára. A siker idén sem maradt el, együtt tombolt a közönség az ismerős dalokra. Éjfél előtt lépett a színpadra Dj Dominique, aki fergeteges partival zárta a 2021-es városnapokat.
A kisebbek is jól érezték magukat, mert napközben „gyereksarok” várta őket a városháza - premontrei rendház közötti, valamint a művelődési központ előtti parkban. A vendéglősök utcája és a gasztro-sétány szintén megtelt a buliba igyekvő emberekkel. Pénteken a Vöröskereszt, másnap pedig az Szurkolók az állatokért és az ÖTE programjára várták az érdeklődőket.

Fotó: Szabados Tibi

Beküldés dátuma: 2021. 09. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play