Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Várossá avatásának 45. évfordulóját ünnepelte Csorna

Csorna a múlt héten ünnepelte várossá avatásának 45. évfordulóját. E jeles alkalomból az évfordulóhoz méltó kulturális és szakmai rendezvényeket szervezett az önkormányzat. A programokhoz kapcsolódóan testvértelepülési találkozót tartottak, melynek során a felek szándéknyilatkozat aláírásával jelezték, hogy a jövőben testvértelepülési megállapodást szándékoznak kötni egymással.

Kicsik és nagyok szórakozhattak a piactéren felállított óriás színpadnál. Fellépett Nagy Balázs, valamint az Eve Six Zenekar. Őket követte a Romungro Gipsy Band és Dj. Yamina műsora. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester esti ünnepi beszéde után ismét a koncerteken volt a hangsúly: a Kállay Saunders Band és Fenyő Miklós műsora több ezer ember vonzott a városba.
A gyermekeket kora délutántól várták a jobbnál jobb játékos programok: ládavasút, rugós faló, légvár, trambulin, teremhinta, hétméteres falmászótorony. A kíváncsibbak kiprórbálhatták az arcfestést is.

„1971 Csorna nagy éve, a történelmi pillanat, a várossá válás ünnepe. Tízezer ember közös akarata, vágya, álma, munkája, a remények és a lehetőségek éve. Tízezer ember? Több. Mert velünk szólnak – ünnepelnek az őseink is, aki megteremtették az alapo­t, amire építkezni lehetett. Akiket tisztelünk, becsülünk, és el nem feledünk.” Ezen gondolatokkal emlékezett a jeles évfordulóra a Csornai Muzeális Kiállítóhely, ahol bővített kamaratárlattal várták a látogatókat az ünnepnap alkalmával. A magát büszkén, emelt fővel csornainak valló vendégeknek ingyenes belépést biztosított az intézmény, ahol élményvezetésben és nosztalgikus időutazásban volt része a múzeumbarátoknak.

A jeles nap alkalmával az Aranyfonal Rábaközi Kézműves Egyesület a „Sobák” utcai (Andrássy u.) Vörös házban tartotta bemutatkozó rendezvényét. A várossá válás 45. évfordulója alkalmából e napra megnyitotta kapuit a polgárosodó Csorna egyik jellegzetes, szebb napokat is látott épülete.A kézműves és fotókiállításon Ángyán Csilla, Cser Ferenc, Haszonits Dóra, Farkas Katalin, Horváthné Kovács Katalin, Horváth Róbert, Molnárné Németh Anikó, Némethné Andorka Klára, Némethné Babos Teréz mutatta be munkáit. Antal József gyűjteményében korabeli fotókkal elevenítették fel a hajdani „Sobák” utcát. Közreműködött a Tulipánt együttes, valamint Kiss Anna Luca, Kiss Csaba és barátai.

Beküldés dátuma: 2016. 09. 07.

További hírek

Hirdetés