Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Várva várt alapkőletétel az M85-ös Csorna és Sopron közti szakaszán

Az Orbán-kormány felismerte, hogy egy fejlett régióban is tovább kell lépni, aminek alapfeltétele a jó infrastruktúra – hangzott az M85-ös autóút Csorna és Sopron közti szakaszának alapkőletételén. Sopron számára létérdek az autósztráda tervbe vett építése, de a rábaközi települések is sokat várnak az útfejlesztésektől.

Az M85-ös autóút Csorna II. – Sopron-kelet – Fertőrákos csomópont közötti 57,5 km-es szakaszán hét különböző szintű csomópont, negyvenöt vízfolyást keresztező híd, két nagy keresztmetszetű utat és vasutat keresztező vadátjáró, ezenkívül utak, vasutak készülnek el – jelentette be Mayer András az ünnepélyes alapkőletétel alkalmával. A NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese megígérte, hogy biztonságos, és jó minőségű utat építenek.
– Az Orbán-kormány volt az egyedüli, amely felismerte és segítette a Sopron számára létérdekeket jelentő ügyeket. Az embereket megkérdezte és meghallgatta, felvállalta, és ezek megoldásáért érdemben és eredményesen tett. Most nem akármilyen forrást biztosít: magyar költségvetési forrást. Mert olyan gazdaságpolitikát folytat, amely mindannyiunk közös munkája révén gazdasági növekedést eredményez. Most az M85-ös út megépítése van soron – fogalmazott Firtl Mátyás, Győr-Moson-Sopron megye 4. választókörzetének országgyűlési képviselője, aki szerint Sopron legújabb kori történelmének egyik legjelentősebb fejlesztése valósul meg a beruházással. Hozzátette: – A soproni hűség nagy jubileumának évében, 2021-ben a legméltóbb és legnagyszerűbb ajándékot kapja a város és térsége. Mindig voltak olyanok, akik a fejlődés és az építés ellen szóltak különböző érdekekből, de eredményt csak az hozhat, ha valami mellett vagyunk, ha valami megvalósításáért teszünk.

Fodor Tamás, Sopron polgármestere beszédében kiemelte az M85-ös gyorsforgalmi út előnyeit: A település gazdasági potenciálja alapvetően és pozitívan meg fog változni. Az új autóút a város és a környék gazdasági erejét többszörösen felülértékeli azzal, hogy a gyors elérhetőség Budapest és Bécs irányában biztosítva lesz. Az újonnan épülő keleti ipari park számára közvetlen autópálya kapcsolatot biztosít a korszerű becsatlakozó csomópontok segítségével. A meglévő és betelepülő új gazdasági vállalkozások számára versenyelőnyt fog jelenteni a korszerű közlekedési infrastruktúra. A megépülő autóút még szorosabban össze fogja kötni a régiót, ami a további fejlődések fontos záloga lehet. – További előnyök, hogy városunkat megkíméljük a jelenlegi káros tranzitforgalomtól és ezzel a túlzsúfolt környezetszennyező városi közlekedés jelentősen javulni fog – tette hozzá.

Barcza Attila, Sopron megyei jogú város fejlesztési tanácsnoka szerint az M85-ös beruházása valóban a térség legfontosabb és legnagyobb fejlesztése, melynek turisztikai vonatkozásairól beszélt.
– A soproniak mindig büszkék voltak csodálatos természeti és épített környezetükre, de ezeket az értékeket meg is kell mutatni az ide érkezők számára. Az M85-ös bekapcsolja a várost a hazai és a nemzetközi úthálózatba, amitől gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés. A megszólaló úgy gondolja, a turistáknak elsődleges szempont, hogy 1,5-2 óra alatt autópályán vagy autóúton elérjék a céltelepülést. – Azt kívánom a szektorban dolgozóknak, hogy bátran tervezzenek előre és hajtsák végre azokat a fejlesztéseket, amelyekkel vállalkozásuk gyarapodni fog.

– Álmodni mégis csak jó, pláne olyan álmot, amely meg is valósul – kezdte köszöntőjét Kapuvár polgármestere. – Az alapkőletétellel azt mondhatjuk a rábaköziek, hogy a munka folytatódik, hiszen Csorna II.-es elkerülő szakaszának megépítésével nekünk Győr már elérhető távolságba került. A farádi felhajtó is megrövidíti a megyeszékhelyig vezető utat. Mi rábaköziek beékelődtünk Sopron és Győr közé, megyén belül is fejletlenebb régiónak neveznek bennünket, ezért nekünk még nagyobb jelentőséggel bír a megépülő út – fogalmazott Hámori György, majd hozzátette: A rábaköziek Ausztria mellett Győrben és Sopronban találtak munkalehetőséget, és ez az eljárás sokszor naponta 2-3 órát is igénybe vesz, ami miatt előbb-utóbb felvetődik az elköltözés gondolata. Azt is várjuk ettől az úttól, hogy a helyben maradást erősítse.

Beküldés dátuma: 2018. 03. 20.

További hírek

Hirdetés