Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Várva várt iskolai farsangi bál Kapuváron

Legalább négy hónap eltelt a fűtési szezonból és jól látszanak a megtakarítást célzó intézkedések eredményei. A Kapuvár Térségi Általános Iskolában is tartottak a 2022/2023-as tanév első félévétől, de nem volt szükség az online tanulásra és a gyerekek életkori sajátosságaiknak megfelelően teljesítették az előírt követelményeket.

Ismét nehéz időszakon vannak túl a Kapuvár Térségi Általános Iskolában, hiszen a Covid után őket is sújtotta az energiaválság. – 2020 óta folyamatosan újabb és újabb kihívásokat kapunk az élettől, melyeknek próbálunk megfelelni. Már tavaly nyáron látszott, hogy milyen energiagondok elé nézünk – fogalmazott Horváth László. Az intézményvezető elmondta, hogy a Soproni Tankerületi Központ segítséggel próbálták észszerűen csökkenteni energiakiadásaikat. Az elmúlt félév alapján ma már el lehet mondani: célravezető intézkedéseket vezettek be annak ellenére, hogy nagyon nehéz az összes tanteremben egyformán biztosítania a levegő 20 fokos hőmérsékletét. Ráadásul van távfűtéses épület is, így még kevésbé lehet szabályozni a radiátorokat, ezért néhány tantermekben valamivel melegebb volt az előírt minimumnál.
– Hozzáteszem, néha mi felnőttek panaszkodunk és fázósak vagyunk, míg a gyerekek pólóban vannak az iskolában és nagyon jól érzik magukat – mondta Horváth László, majd így folytatta: Az elmúlt félévben a szokásosnál kevesebb versenyen vettek részt az iskola diákjai, de megtartották a vers- és prózamondó versenyt, és tervezik a népdaléneklési verseny megrendezését is. A versmondó versenyre nem hívták meg a többi intézmény tanulóit, hanem saját iskolán belül tartották meg, és a népdaléneklési verseny területi fordulójának ad otthont az iskola. A levelezős megmérettetések szintén azt a cél szolgálják, hogy a gyerekek ne csak a megszokott iskolai környezetben, hanem más platformokon is bővítsék ismereteiket.
A Kapuvár Térségi Általános Iskolában 2020-ban volt utoljára a hagyományos értelemben vett rendes farsangi bál. A következő években egyszerűsített formában tartották meg a zenés-táncos mulatságot, mert mindenki maradt a helyén és saját épületen és osztálytermen belül kerítettek sort a rendezvényre. Idén a Széchenyi iskola aulájában egy-egy pénteki napon farsangoltak az alsósok és a felsősök. Az intézményvezető szerint mindegyik bál nagyon jól sikerült, a nagy tömeg ellenére sem volt gond a gyerekekkel. Azokra is gondoltak, akik kevésbé szeretnek táncolni, mert kvízversenyekkel, vetélkedőkkel színesítették a farsangi mulatságot. Mindent összevetve nagyon látszott a gyerekeken, hogy mennyire várták a pandémia után a felhőtlen szórakozást, melynek sikeréhez a szülői munkaközösségi is hozzájárult. – Majdnem mindenki táncolt és nagyon szépek voltak a jelmezek is – fogalmazott Horváth László.
A pedagógusok megígérték a tanulóknak, ha problémamentesen zajlik a bál, húsvét alkalmával rendeznek egy iskolai szintű locsolóbált is, a nyári szünet előtt pedig a Pátzay iskola udvarán vidám tanévzáró összejövetelt szeretnének tartani.
Horváth László elmondta, hogy gőzerővel készül a nevelőtestület és a diákság az idei március 15-i városi megemlékezésre, mert az ünnepi műsorban a Kapuvár Térségi Általános Iskola tanulói fognak közreműködni.

Beküldés dátuma: 2023. 02. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play