Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Vásárosfalu tavaly gyarapította vagyonát

Vásárosfaluban még a kisebb horderejű felújítások sem valósulhatnak meg az önkormányzat segítsége nélkül. Bármelyik templomban kezdődne meg idén a beruházás, a képviselő-testület mindegyiket támogatná.

Tavaly a Vásárosfaluban élők mindennapjait leginkább a Csornát Szombathellyel összekötő M86-os lecsatlakozása befolyásolta, ugyanis megszűnt a községi bekötőút. Az építkezés eleinte bosszúságot hozott nekik, mert csak Páli vagy Rábakecöl felöl lehetett bejönni a faluba, illetve onnan továbbmenni. Nem örültek annak, hogy legalább öt kilométeres kerülőt kellett tenniük több mint fél éven át. Ennél valamivel rövidebb, kb. egy kilométer kitérőre számíthatott az, akit kevésbé zavart az út rossz minősége, viszont nem biztos, hogy megérte, ugyanis sokaknak a szélvédője ment tönkre.
Gyenge hónapot csúszott, de tavaly karácsony előtt átadták a forgalomnak az új felüljárót. A hivatalos ünnepséget majd a kerékpáros út befejezése után tartják meg, de az emberek már ennek is örülnek, mert megmenekültek a kerülőúttól.
– A temetőnél megszűnt parkoló miatt lesz min egyezkedni a kivitelezővel, mert közösen kell megoldást keresnünk – tette hozzá Molnár Sándor. A polgármester elmondta, hogy a falu határától még egy módon lehet megközelíteni az M86-ost: néhány száz méterrel távolabb van a rábakecöli felhajtó, amelyet a Szombathely fele igyekvőknek lesz célszerűbb használni. A Győrbe utazók fele annyi idő alatt érnek be a megyeszékhelyre, mint korábban.

Vásárosfalu regisztrált lakosság száma alig 180 körüli, de csupán 150-en élnek a településen, mert a többiek már nem ott laknak életvitelszerűen. A tavalyi esztendő nem szolgált sok újdonsággal. Az önkormányzat 2015-ben nagyon jól sáfárkodott vagyonával, és úgy dönttek, hogy a megmaradt pénzt pályázatok önerejére tartogatják. Fél-fél millió forintot kapott az önkormányzattól a két gyülekezet: a katolikusok a templom felújítására, az evangélikusok pedig a leendő imaház építésére tették félre az összeget. A tavalyi esztendőben Vásárosfalu két alapítványi és egy önkormányzati busszal gazdagodott. Az egyik járművet a falugondnok ebédszállításra, gyógyszerbeszerzésre és betegszállításra használja.
Az uniós pályázatok inkább a Vásárosfalunál nagyobb településeknek kedveznek, ezért nagy csodára idén sem számítanak – állapította meg Molnár Sándor. Mindenesetre szeretnék lecserélni a hivatal épületének régi tetőzetét. A fűtéskorszerűsítéshez napelemes megoldást is el tudnának képzelni. Korábban is szó esett arról a komplett tervekkel rendelkező horgásztóról, mely egyelőre a törvényi változások miatt nem készülhet el. Az önkormányzat idén nyáron négy-öt napos erdélyi útra készül, melyen remélik, hogy minél több vásárosfalui család fog részt venni.

Beküldés dátuma: 2016. 01. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés