Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Vásárosfalu tovább folytatná a munkát

Vásárosfalun át lehet úgy sétálni, hogy ne érje sár az ember lábát, de azért jó lenne korszerűsíteni a gyalogjárókat. Ha tehetnék, a felújítást a Prépost szerrel kezdenék. Molnár Sándor polgármester úgy érzi, gyorsan elszaladt az elmúlt négy év. 

Molnár Sándor a 86-os főút fejlesztésének örül is, meg nem is. Mint gazdálkodó sajnálja, hogy a beruházás keresztben átszeli a falu határán lévő több hektárnyi földterületet, viszont a tulajdonosok a felvásárlás révén jelentős bevételhez jutottak.  Az önkormányzat közel kétmillió forintot kapott, mert az aminózus részen voltak földjei, ráadásul kárpótolták amiatt is, hogy a tagutak egy része megsemmisült. A település vezetője  megemlítette: a régészek nemrég érdekes leletekre bukkantak a környéken. A kemence-maradványok és gyermekcsontok azokból az időkből származhatnak, amikor Vásárosfalut Németfalvaként jegyezték a krónikák.
Az iskolabuszon kívül naponta tizenöt-húsz buszjárat halad át a falun, ezért nem mindegy, hogy milyen körülmények között szállhatnak fel a járművekre. Vásárosfalu idén nyáron Beleddel és Rábakecöllel egy időben kezdte meg a buszöböl építését. A jelenlegi buszmegálló helyén nem változtatnak, de lefedik az árkokat, és szegélyeket építenek a balesetveszély elkerülésére. A polgármester szerint Vásárosfalu útjai rendben vannak, de a járdákra lehetne költeni. Az viszont mindegy, hogy milyen módszer mellett döntenek, hisz új réteget is húzhatnának a gyalogjárókra, vagy „tipegővel” is kezdhetnék az elején, mert mindenképp három-négyezer forintos négyzetméter árra jönne ki, ami ekkora területen tetemes összeget eredményezne. Ilyen összeg mellett pedig meg kell gondolni – mondta a polgármester.
Kisebb szakmai hiba történt a kerékpáros pihenőhely építésekor, ezért meg kellett keresni a kivitelezőt, aki azóta megszüntette az épület harmonikaszerű mozgását. Ismét pályázatot adtak be a polgármesteri hivatal épületének felújítására, mert szeretnék a tetőzetet felújítani. Volt egy korábbi projekt is, de abból meg az önkormányzat nem kért, mert előírta a lift építését; így többe került volna a leves, mint a hús – mesélte a polgármester. Az evangélikus közösség úgy döntött, hogy 40-50 fő befogadására alkalmas  templomot építenének az imaház helyén. Az erre szánt területet már rendbe is tették, csak a megfelelő Leader-pályázatra várnak. A 86-os főút készülő lejárójához közel értékesítenék az egyik három hektáros területet, ahova horgásztavat képzeltek el. Ráadásul a közművek néhány méteren belül a rendelkezésre állnak, már csak az üdülőövezeten belül kellene körbevezetni. Ugyancsak sínen van az egykori focipálya helyére szánt, vizesblokkal ellátott, pajtaszerű színház, amelybe mobilszínpadot terveztek.
Molnár Sándor újból indul az őszi önkormányzati választáson.
– Nem hittem volna, hogy ilyen hamar elmegy ez a négy év, de minden önkormányzati ciklus ilyen rövidnek tűnik – fogalmazott a település vezetője, aki a folyamatban lévő dolgokat szeretné befejezni, ezért ismét megméreti magát a helyhatósági választáson.

Beküldés dátuma: 2014. 09. 03.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play