Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Vásárosfalu újabb létesítménnyel gazdagodott

– A közösségi teret sok mindenre lehet használni, de legyen mindig az öröm hajléka – mondta Havassy Bálint László plébános Vásárosfalu legújabb létesítményének átadóján. Mivel legnagyobb érték az ember, a kerékpárosok pihenője is a kikapcsolódást fogja szolgálja, hisz a dolgok rendje úgy kívánja, hogy a  hétköznapokat az ünnep követi, amelyen fel tudunk töltődni – jegyezte meg Béres László evangélikus lelkész.
A nemzet akkor válik erőssé, ha összetartó közösségek építik fel – fogalmazott Hámori György, aki szívesen bekapcsolódik Vásárosfalu mindennapjaiba. Kapuvár polgármestere elismerőleg szólt településvezető kollégája, Molnár Sándor tevékenységéről, és a vásárosfaluiaknak azért az erőfeszítésért gratulált, amelyet a fennmaradásukért és fejlődésükért folytatnak. A „lábas pajta” fedett részt biztosít a tavasztól őszig tartó szabadtéri rendezvényekhez, tehát az egyszerű ötletnek köszönhetően a helyiek nem lesznek annyira kiszolgáltatva az időjárás szeszélyeinek. A biciklisek megállóhelyéül is szolgáló terület is azt példázza, hogy a vásárosfaluiak vendégszerető emberek – jegyezte meg Hámori György. Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke a beruházással kapcsolatban megjegyezte: a kis település több lett az átadott pihenőhely által. A rábaközieknek meg kell ragadni az uniós pályázati forrásokat, hogy lehetőleg minél több támogatás érkezzen a környékre.
Molnár Rita szintén sokat tesz a településért, hiszen erős szálakkal kötődik  szülőfalujához. Vásárosfalu képviselője örömmel látja, hogy egyre több gyermeket vállaló fiatal házaspár költözik a községbe, melynek játszóterét pályázati pénzből, felajánlásokból és a helyiek kétkezi munkájával teremtették elő. A közösségi tér a búcsú alkalmával felavatott kerékpáros pihenőhellyel bővült, melyhez kisebb foci-  és kosárlabdapálya tartozik még. A kultúrotthonban vehető igénybe a könyvtár, s az épületben működik a polgármesteri hivatal.

Molnár Balázs büszkén beszélt falujáról, ahol még ma is jellemző a lakosság összetartása. Sajnos, a legtöbb helyen épp a fordítottja a megszokott, mert a közösségi szellem egyre inkább kihal az emberekből. Vásárosfalun nem élnek túl sokan, de rendezvényekre mindig eljönnek a helyiek, akik az előkészületekben is szerepet vállalnak. A település évről évre bővülő közösségi tere olyan biztos pontot kínál, amely az emberi kapcsolatok lényegére világít rá: társas lények vagyunk, melynek ékes példáját Vásárosfalu nyújtja – emelte ki Molnár Balázs.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés