Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vásárosfalun átadták a felújított templomteret

Történelmi pillanatokat éltek át a vásárosfaluiak, amikor megtartották  idei nyárbúcsúztatójukat. A kétnapos fesztivál koncertsorozattal indult, amelyre nemcsak a fiatalokat várták, hanem a keményebb hangzáshoz szokott felnőtteket. Többek között fellépett az Esdear, a Hősök és a Korai öröm nevű zenekar. A szombati “pálinkás ébresztőt” a kapuvári fúvósok szabadtéri muzsikája tette még ízesebbé. Az állampolgársági eskütételre érkezett erdélyieket, valamint a többi kedves vendéget Molnár Sándor polgármester köszöntötte abból az alkalomból, hogy a testvértelepülések lakóinak jelenlétében avatták fel a megszépült templomteret. – Vásárosfalu nekem mindig a legszebb és legkedvesebb település lesz – mondta Molnár Rita képviselő, majd a két és fél évvel ezelőtt megálmodott térről beszélt. A Vásárosfalu Jövőjéért Alapítvány által készíttetett tervek az eredeti elképzeléseknek csak egy részét valósítják meg, de a helyiek mégsem adják fel, és a folytatást a következő esztendőtől remélik. Az idén júniusban megkezdett, és augusztusban átadott beruházást több mint 10 millió forintos pályázati támogatásból finanszírozták.  A burkolatfelújítás, a növénytelepítés, valamint az építkezés műszaki feltételeinek megteremtése sok ember odafigyelését és áldozatos munkáját dicséri.
Hámori György személyes élményét osztotta meg az egybegyűltekkel: azontúl, hogy tetszik neki a település,  barátság is köti annak vezetőjéhez, s ettől csak még szebbnek látja Vásárosfalut, és kedveli az ott élő nyíltszívű embereket. Széles Sándor kormánymegbízott miután megtekintette a felavatásra váró teret, megállapította: valóban szolgálja az emberek kikapcsolódását, s mivel Isten háza előtt helyezkedik el, jelképesen fel lehet fogni a templom előszobájának is. Havassy Bálint beledi, Bak Tamás (Kapuvár)gartai plébános, valamint Béres László beledi evangélikus tiszteletes áldása kísérte az ünnepséget és az átadott közösségi helyet.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play