Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Vásrosfalu vezetője nincs kétségbeesve

–A számok azt mutatták, hogy minden szép és jó, de amikor a végét is láttam, már úgy éreztem, mindez félreértésre adhat okot – mesélte Molnár Sándor.  – Annak ellenére, hogy az állam által biztosított pénz több mint a tavalyi, de a szakfeladatokra szétosztva néhány százezer forint hiányzik. A költségvetést 20 millió forintra kalkulálták a rendelkezésre álló 19 millió 800 ezer forinttal szemben, de miután szembesültek a valósággal, gyorsan átrendezték a számsorokat. Olcsósága mellett jól  működjön a hivatal, de azért ki is jöjjenek az állam által biztosított pénzekből – gondolta az ügyeit Beledben intéző Vásárosfalu vezetése. Miután ez a feltétel teljesült, már csak a többi forrást kellett beosztani, hogy legyen miből kifizetni a világítást, a zöldterületek fenntartását és a szociális ellátást. A település 1,9 millió forintot kap az államtól a falugondnoki szolgálat fenntartására. Vásárosfaluban ez meglehetősen sajátos, mert a szolgálatot ellátó személy az óvodás és iskolás korú gyermekeknek is segít. Évente 500-600 ezer forint körüli összeget költenek a gyerekeket és az időseket szállító busz üzemanyagára, de szerencsére az állam megtéríti ezt a költséget. A rekultivált jó egyhektáros rész rendbehozatalával Vásárosfaluban megnövekedett a zöld területek felülete, de a mérete miatt úgy tervezik, hogy a kis fűnyíró helyett traktorral fogják gondozni. Bíznak benne, hogy a temetőre szánt összeg elegendő lesz, és talán a szemét elszállítása is meg fog oldódni.  A több embert megmozgató bilickefesztiválra már megvan a pénz, de az évente megrendezésre kerülő nyárbúcsúztató finanszírozása még nem ennyire biztos. Utóbbira LEADER -pályázatot adtak, be, és várják a pozitív visszajelzést. Ha az intézményeiket egész éven át képesek lesznek működtetni, és marad az önkormányzat által foglalkoztatott személyek fizetésére is, akkor kétségbeesésre semmi ok – tette hozzá Molnár Sándor. A felsoroltak alapján elmondható: Vásárosfaluban mindenre jut, csak a fejlesztésre marad kevés. A falu vezetőjét némileg megnyugtatja, hogy ha megpróbálnak továbblépni a település érdekében, pályázhatnak önerőre.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 13.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play