Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Végzős művészjelöltek a csornai Kerényiben

Funtek Nikolett, Hudy Alida, Somogyi Donatella és Tar Dorottya az alkotást hivatásként választotta, hiszen közülük többen is művészeti szakközépiskolában folytatják tanulmányaikat. Az elsőként említett hölgyeket tavaly már bemutattuk, ezért évfolyamtársaikkal folytatjuk a sorozatot. Somogyi Donatella már az óvodában kitűnt rajzos tehetségével, ezért szüleivel egyetértésben jelentkezett a Kerényi-iskolába. A művészjelölt csendéletekkel, linóleummetszetekkel, pasztellképekkel  készült a bemutatóra. A Cziráki Lajos-pályázat különdíjasával, illetve alkotásaival szintén találkozhatott már a település galérialátogató közönsége. Donatella még nem döntötte el, hogy merre tovább, de valószínű, a művészeti képzés szerepelni fog a választásában.
Tar Dorottya kicsi korában is szívesen rajzolgatott, ezért szerette volna továbbfejleszteni vele született képességeit. A képzőművészeti tagozat végzős növendéke Csontvárytól “kölcsönvett”alkotásait, valamint pályázati portfoliókra készített képeit mutatta be a csornai tárlaton. Az ifjú hölgynek nem ez az első bemutatkozása, mert a városi tárlaton a csornaiak több ízben láthatták  műveit, és szép helyezéseket ért el a Cziráki Lajos nevével fémjelzett pályázatokon is. Dorottya a Kovács Margit Általános Művelődési Központban üvegszakon folytatja tanulmányait.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play