Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Vendégkártyával jutnak be az ügyfelek a városházára

A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén többek között Trianon-emlékmű építéséről döntött, valamint határozottan fellépett a – menekültek elosztására vonatkozó – tervezett kvótarendszer bevezetése ellen. 2016. február 1-jétől csak személyi igazolvány és lakcímkártya ellenében lehet bejuni a városházára.

Bognár György, a Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület elnöke azzal a kérelemmel fordult a helyhatósághoz, hogy Trianon-emlékművet szeretnének felállítani a Soproni út és az Eszperantó út kereszteződésénél lévő (Hantech előtti) önkormányzati területen, amihez kérik a város erkölcsi és anyagi támogatását. 

Major András alpolgármester a témával kapcsolatban megjegyezte: Sok csornai emlegette már korábban, hogy méltó helyen kellene megtartani a június 4-i emléknapot. Az alpolgármester támogatásra érdemesnek nevezte a kezdeményezést, és reméli, hogy már az idén az új mementónál róhatják le az emberek a kegyeletüket.

– Hónapok óta uralja a médiát az illegális bevándorlás. Tavaly mintegy 1,5 millió ember vándorolt be az Európai Unió területére.
Minden ország miniszterelnökének a legfontosabb, hogy megvédje a hazájában élőket. A magyar miniszterelnök Brüsszelben folyamatosan harcol azért, hogy elutasítást nyerjen a kvótarendszer. Hogy akarjuk Magyarországon tartani azokat, akik nem itt akarnak élni? – tette fel a kérdést Major András alpolgármester.
A mostani döntéssel Csorna egyértelműen nemet mondott a kötelező betelepítési kvótára, mely jogtalan, értelmetlen, növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt, ami Magyarország, a Rábaköz és Csorna Város polgárainak mindennapi nyugalmát is felforgathatja. A képviselő-testület ellenszavazat nélkül fogadta el a kvótát elutasító határozati javaslatot – mondta Major András alpolgármester.

2016. február 1-jén helyezték üzembe a csornai közterületi térfigyelő kamerarendszert. A képviselő-testület január 21-i ülésén fogadott el rendeletet a témával kapcsolatban, melynek részleteibe Németh Dóra jegyző avatta be a televízió nézőit.
– Mint az valamennyiünk előtt ismeretes, Csorna önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a város közbiztonságára, a bűnmegelőzésre és bűnüldözésre. Sikeres pályázat eredményeként nyolc helyen, tizennégy kamera került telepítésre az elmúlt évben, mely a városlakók és a városba látogatók biztonságérzetének növelését és a jogsértések visszaszorítását fogja eredményezni.
Az önkormányzat pályázati forrásból szeretné a következő években bővíteni a kamerarendszert – fogalmazott a jegyző.

Személy- és vagyonvédelmi okok vezettek arra, hogy már a 2015-ös költségvetésben elfogadta a testület a polgármesteri hivatali beléptetőrendszert. A döntéshozók figyelembe vették a hatékonyabb ügyfélkiszolgálást is.

2016. február 1-jétől új elektronikus kártyaleolvasóval működő, munkaidő-nyilvántartó és beléptetőrendszert vezettek be a csornai polgármesteri hivatal épületében. A városházára befáradó ügyfelek – személyazonosságuk és lakcímük igazolását követően – vendégkártyával juthatnak be a polgármesteri és a járási hivatal ügyintézőjéhez. Németh Dóra jegyző a kezdeti nehézségek miatt előre kérte a lakosság türelmét.

A képviselő-testület tárgyalta a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló korábbi önkormányzati rendeletének hatályon kívül helyezését. 2016. június 30-a után a Kormány által kijelölt szerv, a megyei katasztrófavédelem feladatkörébe tartozik az említett közfeladat ellátása. A változás nem lesz érzékelhető a szolgáltatás színvonalában.

Beküldés dátuma: 2016. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek