Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Vérbeli sportember lett Jobaháza vezetője

Jobaháza új polgármesterének egyetlen kihívója volt a tavaly őszi helyhatósági választáson. Varga Zoltán nagyarányú győzelemmel vehette át a polgármesteri széket, és a vele járó felelősséget.

– Születésemtől fogva Jobaházán élek. 1994 óta önkormányzati képviselő vagyok és több mint tíz éve alpolgármesterként tevékenykedem. Mivel az előző polgármester nem jelezte indulási szándékát, és talán a falu lakosságának véleménye alapján is én kerülhettem abba a helyzetbe, hogy elindultam a választáson.

A településvezető korábbi közéleti tevékenységéről is beszámolt: 1998 óta a jobaházi községi sportegyesület elnöke, amiről azt gondolja, hogy alpolgármesteri feladatait e pozícióban betöltött szerepének köszönheti. A jól működő egyesület rengeteg pályázatot nyert az évek során. A csapatok a megyei harmadosztályú bajnoki mérkőzéseken szerepelnek.
Békés hangulatban telt a tavalyi falukarácsony, de nemcsak ekkor érezték jól magukat, hanem amikor elbeszélgettek a nyugdíjasklub tagjaival. Tavaly rendeletbe foglalták a község díszpolgára kitüntető címet, melyet ötévente fognak átadni az arra érdemes személyeknek. A díjat első alkalommal Tóth Mihályné, a falu korábbi polgármestere vehette át több mint húsz esztendőn át tartó munkájáért.
Varga Zoltán polgármesterként több célt tűzött ki maga elé. Számára megvan a fontossági sorrend, de majd az idő dönti el, hogy ezek közül mi valósul meg. A közös rendezvényekkel a településen élők összefogását ösztönözné. A szennyvízelvezetés problémáját pályázati forrásból szeretnék megoldani, a csapadékvíz okozta gondokat pedig az állami szervek közreműködésével tudja elképzelni, mert szerinte utóbbihoz nem elegendő a lakosság akarata. A hivatal dolgozói és a képviselő-testület támogatják a település fejlesztésére vonatkozó elképzeléseit.
Az elkövetkezendő öt évben nem maradnak magukra a civil szervezetek sem, mert a támogatásáról biztosította őket a polgármester. A sportolókon kívül nagyobb figyelmet szentelnek a vöröskereszt helyi szervezetének, a galambászoknak és a nyugdíjasoknak. A falu biztonságának növelésére létre fogják hozni a polgárőr egyesületet.

Varga Zoltán kijelentette: Folyamatosan tájékoztatni fogja a lakosságot a Jobaházán történtekről, amihez szorosan hozzátartozik a honlap megújítása. Az idősebbeket negyedévente írásban értesítenék az őket is érintő önkormányzati ügyekről. Jobaháza vezetője az emberektől mindössze annyit kér, hogy a hozzájuk juttatott információk alapján segítsék a képviselő-testület munkáját.
– Próbáljuk meg együtt élhetővé tenni ezt a kis települést a Rábaköz szívében – hangzott a nyilatkozatban.

Beküldés dátuma: 2015. 01. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek