Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Versenyeken adnak számot tudásukról

Sarok Bálint a diákolimpián távolugrásból az országos döntőbe jutott. A nyolcas mérkőzés első körében még harmadikként szerepelt, végül 5, 34 méterrel az ötödik helyen fejezte be a versenyt. Kajos Lászlóné felkészítő tanár szerint a fiút adottságai alkalmassá teszik a távolugrásra. Bálint elégedett a teljesítményével és kihozta magából a maximumot.
Kalmár Mária pedagógus angol nyelvet tanít a Széchenyiben. Ötödik osztályos tanítványaival két megmérettetésen vettek részt az elmúlt tanévben: a Gárdonyi Géza fordítási, valamint a London Bridge országos tesztversenyen. Fekete Laura az előbbin első helyezést ért el, utóbbin pedig ötödik lett - tudtuk meg tanárától. A diák így emlékezett a feladatokra: A győri iskolában egy óra állt a rendelkezésére, hogy elkészítse az angol szöveg fordítását, a másik megmérettetést pedig Budapesten tartották, s itt miután megvárták az eredményhirdetést, az első hat helyezett részesült könyvjutalomban. A tanuló szerint nehezebb volt a győri verseny, mert amikor átültette magyarra a szöveget, nem egyszerűen nyers fordításban, hanem közben a stilisztikára is ügyelt.  Laura nem annyira a filmekből, inkább könyvolvasással fejleszti idegen nyelvi tudását.
Takácsné Nagy Gabriella biológia és természetismeret tárgyat tanít a csornai iskolában. Az általa felkészített diákok a szaktárgyi versenyek közül a Kaán Károly   természetismeretin szerepeltek a legsikeresebben. A megyei fordulón Kovács Adrián és Turi Ákos a második helyre küzdötte fel magát. Adriánnak elsős kora óta a kedvencei közé tartozik a természetismeret. A fiú komolyan vette a feladatokat, ezért szeptember óta készült a megmérettetésre. A tárgyon belül az állatos témákat kedveli a legjobban, különösen a macskákra és a kutyákra vonatkozóakat, s ha nagyobb lesz, szívesen gondozná a Golden retriever fajtát. Turi Ákos szintén érdekesnek találja az állatvilágot, és tanára biztatására adta be  jelentkezését a versenyre. A diák a következő tanévben is szeretne részt venni a biológia, valamint a matematika erőpróbán.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés