Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Vetélkedő a csornai Csukás iskolában

A Föld Napja alkalmából szervezett programok csak akkor érik el valódi céljukat, ha fogékony a felnövekvő generáció az új ismeretek befogadására, és ezeknek megfelelően cselekszik azért, hogy megóvja bolygónkat, és szűkebb környezetünket. Perlaki Sándor igazgató házigazdaként köszöntötte az egybegyűlteket, majd hozzátette: ez a fajta környezettudatos szemlélet a mezőgazdasági szakközépiskolában még hatványozottabban kell, hogy jelentkezzen.  A csornai Csukás iskola az első megkeresésre örömmel adta át a terepet, és kisebb részfeladatokat is vállaltak a rendezvény lebonyolításában. A kiegészítő tevékenységekhez a tornateremet bocsátották a rendelkezésre, valamint a tanulók gyűjtőmunkájukkal hozzájárultak az eszközök beszerzéséhez. A műanyag kupakokat rászoruló gyermekek javára ajánlották fel jótékonysági célokra.
Az ügyességi feladatokkal kiegészített vetélkedő programját annak figyelembevételével állították össze, hogy minél szélesebb korosztály kapjon érdeklődésének megfelelő hasznos információkat, de főleg a társuláshoz tartozó települések iskolásait vonták be az akcióba. A négyfős csapatok öt állomáshelyen tették próbára ügyességüket, és a sorozatot a legkisebbek kezdték meg. Az alsósok közül a szárföldiek bizonyultak a legjobbnak, a csornai Rákóczi csapata az általános iskola felső tagozatos korosztályából került az első helyre, a középiskolások versengését pedig a csornai Csukás „Geo-mesterek” csoportja nyerte meg.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 01.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play