Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Vidám cserkésztalálkozó Csornán és Farádon

A Magyar Cserkészszövetségnek összesen tíz kerülete van, és ebből a harmadikhoz tartozunk mi csornaiak is - hangzott Szár Gyula parancsnoktól. A huszonegy csapatból álló kerület rendezvényén résztvevőknek a szállást a csornai katolikus iskola biztosította.  Márton atya által bemutatott lélekemelő szentmise után Bertalan testvér kalauzolta az apátságban gyülekező fiatalokat, de a helyi múzeum munkatársai is szívesen látták őket. A szabadtéri sorversenyeket a farádi általános iskola udvarán tartották meg. Szár Gyula a regionális rendezvény előnyének nevezte, hogy a különböző településről érkező cserkészek bátran ismerkedhetnek egymással. A csornai “anyacsapathoz” tartozik még a farádi és az acsalagi raj, de más községből is járnak ide diákok. A cserkészvezetők nem titkolt szándéka, hogy célzott programjaikkal nevelő hatású elfoglaltságot szervezzenek a résztvevőknek.
- A gyerekeket mi arra neveljük, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék. Ennek szellemében a becsülettel elvégzett munka központi szerephez jut - jelezte Eőry Cecília rajparancsnok, majd így folytatta: Közmunkaprogram keretében köztéri szobrokat tettünk rendbe, árkot takarítottunk a faluban, a katolikus plébánián illetve az evangélikus parókián is végeztünk munkát. A tavaszi nagytakarítást követően a cserkészek hulladékgyűjtésbe kezdenek, majd részt vesznek a farádi virágosítási programban. A kirándulást Budapestre és Törökbálintra tervezik. A fővárosban a Terror Háza Múzeumot és a libegőt, utóbbi helyen pedig a jégkrémgyárat látogatják meg.
Szár Gyula mindezekhez hozzátette: a gazdasági válság miatt megcsappantak a támogatóik, de továbbra is számíthatnak a települési és a megyei önkormányzatra, a plébániákra, valamint a vállalkozók tárgyi hozzájárulására. Lenne helye a segítségnek, hiszen időnként pótolni kell a különböző  eszközöket, a kirándulásokon használt sátrakat, a cserkésztanya is időről időre kisebb felújításra vár. A csapatparancsnok leszögezte: számukra a  legfontosabb, hogy legyenek cserkészeik, ezért várják a csatlakozni szándékozó fiatalokat, a szülőktől pedig azt kéri, bízzanak nevelőmunkájukban, hisz ők is jót akarnak gyermekeiknek. Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés