Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Vidám gyerekzsivaj a bábelőadáson

A Győrösvényházán élő házaspárnak egyik gyermekműsorokkal foglalkozó miskolci zenész ismerősük vetette fel először az ötletet: Mi lenne, ha bábszínházat alakítanának? Polgár Balázs és felesége nemcsak megfontolta a tanácsot, hanem létre is hozta saját, kicsiknek szánt színházát, mely tizenhét éve működik. Produkcióikat az ország különböző pontjain láthatja a nagyérdemű, de leggyakrabban a környék óvodáinak gyermekközönségét örvendeztetik meg műsoraikkal. Azonkívül, hogy a Mikulás is kedveli mesedarabjaikat, az iskolákba és a falunapokra is meghívják az előadókat.

A bábos inkább csak hobbiszinten foglalkozik az írással, de a lelkébe-szívébe hatoló eseményeket vers vagy próza formájában szokta megörökíteni, továbbá a bábszínház forgatókönyvei is az ő tollából erednek. A klasszikus mesékre épülő előadásokon ragaszkodnak az eredeti verzióhoz, de a színpadravitel és megjelenítés saját elképzelésen alapul. A dalokat felesége zenésíti meg, és adják elő mindketten.
Polgár Balázs a Barátok Verslista és a Vizuális Pedagógiai Műhely által meghirdetett Sors/Érintés idei országos irodalmi pályázatára egy két évvel ezelőtti, szomorú történet ihlette novellával nevezett be: a család kedvenc állata közlekedési baleset áldozata lett. A szeleburdi kiscica kalandvágytól fűtve kirohant az utcára, s az arra száguldó személyautó halálra gázolta. A négylábú elvesztéséből fakadó fájdalom olyan mélyen érintette gazdáját, hogy hirtelen rászakadt érzéseit Kettő perc néma gyász című novellában örökítette meg. Az alkotás 226 pályamű közül került ki győztesen, s a zsűri által legjobbnak ítélt munkákból az idén ősszel antológiát jelentetnek meg, melyben Polgár Balázsnak több műve is szerepel.
Beküldés dátuma: 2013. 11. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés