Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Vidám, tartalmas nyári feltöltődés a beledi óvodában

A Rábaközi Médiacentrum látogatásának idején ötven-hatvan kisgyermek tartózkodott a Beledi ÁMK óvodájában. Mivel a szülők jelentős része a munkahelyén tartózkodik napközben, nyáron is oviba járnak a gyermekek, akik egyébként is jól érzik magukat ebben a környezetben.

A Beledi ÁMK óvodája a nyári időszakban négy helyett két csoporttal működik. Az óvodakötelezettség nem vonatkozik a szünidőre, ezért többnyire azok a gyermekek látogatják az intézményt, akiknek a szülei dolgoznak nyaranta – fogalmazott Tóthné Tóth Szilvia, aki nagyon örül annak, hogy a kicsik a nap nagy részét a tágas, jól felszerelt óvodaudvaron tölthetik és szinte csak az étkezések idejére mennek be a csoportszobákba. A kicsik igazodnak az óvoda napirendjéhez, ezért nem marad el a délutáni pihenés sem. A gyerekek szinte egész nap a szabadban vannak, de az erős napsütés miatt az árnyékos helyekre települnek le. Az óvónők nagy figyelmet szentelnek a megfelelő folyadékbevitelre, mely célra megfelel az udvaron lévő ivókút, de jó szolgálatot tesz a friss gyümölcs is.
Az intézményvezető azt is elmondta, hogy egy nemzetközi drogériahálózat hazai „Nap gyermekei” pályázatán homokozókészletet és bőrvédő naptejet nyert az óvoda. Utóbbi védelmet biztosít a szabadban tartózkodó gyerekeknek a káros UV-sugárzás ellen. Az óvodások kedvelt udvari elfoglaltsága a futóbicikli, a roller, a labdajáték, a homokozó és a mászóka. A nagy melegben pancsoló vizet biztosítanak a számukra, és az sem baj, ha sárból építenek várat. Jól érzik magukat a gyerekek az árnyékban elhelyezett babaházakban, vagy a kiterített plédeken is. Az óvónők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a gyerekek nyara tartalmasan teljen, melyre minden feltétel adott a Beledi ÁMK óvodájában.

A beledi óvoda augusztus 5-től 23-áig, azaz három hétre bezár, mely idő alatt elvégzik a szükséges fertőtlenítő nagytakarítást. Az épület teljes külső renoválása után már csak a folyosót kell felújítani, vagyis járólap csere, villanyszerelés, valamint a csoportszobák festése várható a nyáron. 2024. augusztus 26-tól szeretettel várják a gyerekeket, szeptember 2-ától pedig az új kis óvodásokat is fogadják.

Beküldés dátuma: 2024. 07. 16.

Kapcsolódó hírek

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

További hírek