Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Vigyázzunk a férfiakra!

A tizenhetedik alkalommal megrendezett csornai egészségnap szervezői valószínű abból a tapasztalatból indultak ki, hogy az erősebbik nem tagjai kevésbé figyelnek a testi-lelki egyensúlyra,  ezért orvoshoz is ritkábban fordulnak. A „Nők a férfiakért” mottóval indított program a hölgyek egészségügyi problémái közül is bőven merített, ezért a prosztata megbetegedések mellett a női vizelettartási gondok kezelése is szóba került. Dr. Karczag Margit elégedetten nyugtázta: mint ahogy előre számították, sokan eljöttek a szűrő és felvilágosító programokra. A Csornai Nőegylet tagja beszélt arról a kb. két hónappal ezelőtt tartott, s főleg a középkorú nők egészségügyi problémával foglalkozó egészségnapról is, melynek Endrei Judit népszerű televíziós személyiség volt a vendége.
A novemberi program a Kapuvári Mentők Egyesületének elsősegély bemutatójával kezdődött, majd dr. Korányi László urológus főorvos a prosztata megbetegedésekről és a női vizelettartási problémákról tartott előadást. A prosztata szűrés fizikális vizsgálat nélkül zajlott, mert egy csepp vérből is ki lehet mutatni a kezdődő eltéréseket. Az ingyenes szűrések között szerepelt a hallásellenőrzés, a szemnyomás-, a testzsír-, a vérnyomás-, és a szívstressz mérése.
Ferenczi László nem először vett részt a csornai egészségnapon, mely a nőknek és férfiaknak egyaránt hasznos. A riporterünknek nyilatkozó úr abban bízik, hogy a szűrővizsgálatok mindenkinek megnyugtatóak lesznek, akinek pedig az eredménye indokolja,  még időben kivizsgáltathatja magát. Kristóf Lászlónénak a Rábaközi Televízió adása hívta fel a figyelmét az egészségügyi programra, ezért úgy döntött, idén ő is meglátogatja.

Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play