Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Vigyázzunk a férfiakra!

A tizenhetedik alkalommal megrendezett csornai egészségnap szervezői valószínű abból a tapasztalatból indultak ki, hogy az erősebbik nem tagjai kevésbé figyelnek a testi-lelki egyensúlyra,  ezért orvoshoz is ritkábban fordulnak. A „Nők a férfiakért” mottóval indított program a hölgyek egészségügyi problémái közül is bőven merített, ezért a prosztata megbetegedések mellett a női vizelettartási gondok kezelése is szóba került. Dr. Karczag Margit elégedetten nyugtázta: mint ahogy előre számították, sokan eljöttek a szűrő és felvilágosító programokra. A Csornai Nőegylet tagja beszélt arról a kb. két hónappal ezelőtt tartott, s főleg a középkorú nők egészségügyi problémával foglalkozó egészségnapról is, melynek Endrei Judit népszerű televíziós személyiség volt a vendége.
A novemberi program a Kapuvári Mentők Egyesületének elsősegély bemutatójával kezdődött, majd dr. Korányi László urológus főorvos a prosztata megbetegedésekről és a női vizelettartási problémákról tartott előadást. A prosztata szűrés fizikális vizsgálat nélkül zajlott, mert egy csepp vérből is ki lehet mutatni a kezdődő eltéréseket. Az ingyenes szűrések között szerepelt a hallásellenőrzés, a szemnyomás-, a testzsír-, a vérnyomás-, és a szívstressz mérése.
Ferenczi László nem először vett részt a csornai egészségnapon, mely a nőknek és férfiaknak egyaránt hasznos. A riporterünknek nyilatkozó úr abban bízik, hogy a szűrővizsgálatok mindenkinek megnyugtatóak lesznek, akinek pedig az eredménye indokolja,  még időben kivizsgáltathatja magát. Kristóf Lászlónénak a Rábaközi Televízió adása hívta fel a figyelmét az egészségügyi programra, ezért úgy döntött, idén ő is meglátogatja.

Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés