Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Vigyázzunk értékeinkre, javasolja a rendőrség munkatársa

Amennyiben idegen személyek ólálkodnak a településen, nyugodtan hívják fel a rendőrséget – javasolta a lakosságnak Varga Krisztián,
aki tapasztalatból tudja, hogy kis odafigyeléssel még mindig könnyebb a megelőzés, mint a bűncselekmények későbbi felderítése.

A Kapuvári Rendőrkapitányságnak kiváló az együttműködése a települések polgárőrségeivel, akik a járőrözésen kívül a szabadtéri rendezvények biztosításában, a közterületek felügyeletében is gyakran segítenek.
Varga Krisztián szerint nemcsak a nyári hónapokban jelent problémát, ha a lakosság nyitva hagyja portája bejáratát, míg hátravonul, mert a kiskerti munkákkal van elfoglalva.
– Ilyen esetben is tessék becsukni a lakásajtót, mert a besurranó tolvajokat nagyon nehéz észrevenni. A bűnözőknek néhány perc is elég arra, hogy felkutassa a házban található értékeket. Előfordul, hogy a tulajdonosok csak napok múlva veszik észre a behatolást, illetve hogy eltűnt valami. Ekkora késedelem után már sokkal nehezebb a nyomrögzítés, az olyan adatok összegyűjtése, amelyek az elkövetőre utalhatnak. Vigyázzunk értékeinkre! – hangsúlyozta a bűnügyi osztályvezető.

A tolvajok „unokázós” módszere talán ritkult a környéken, amikor az állítólagosan bajba került unokák nevében csaltak ki pénzt az idősebb emberektől. Újabban a mobilszolgáltatók alkalmazottainak adják ki magukat az elkövetők, akik telefonon hívják fel a kiszemelt áldozatokat, mondván: nyereményjáték szerencsés kiválasztottjai, ezért bankautomatán keresztüli mobilfeltöltést kérnek tőlük. Ennek a történetnek nyilván nincs valóságalapja, mert a telefonos cégek hivatalos honlapjukon keresztül tájékoztatják az ügyfeleket az esetleges akcióikról, kampányaikról.
Varga Krisztián azt javasolja az érintett személyeknek, hogy amennyiben ilyen vagy ehhez hasonló megkeresést kapnak, először gondolják át a hallottakat, és mérlegeljék annak valóságtartalmát. A legkisebb gyanú esetén is érdemes felhívni a rendőrséget, ugyanígy, ha hasonló ígérettel csengetnek be a házakhoz idegen személyek, vagy furcsán viselkedő ismeretleneket észlelnek a környéken.
– Mindenképpen ki fogunk menni, és igazoltatjuk ezeket a személyeket. Amennyiben nincs velük probléma, folytathatják útjuk, ha pedig felmerül valami, elindítjuk a megfelelő eljárást velük szemben.

Beküldés dátuma: 2016. 08. 30.

További hírek

Hirdetés