Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Világbajnoki megmérettetésre készül a kapuvári sakkozó

Erikát kiváló teljesítménye feljogosítja arra, hogy részt vegyen a Grúziában megrendezésre kerülő 2010-es Európa-bajnokságon, aminek előre kalkulált költsége legalább 1,5 millió forint lenne. Az egyesület ilyen mértékű kiadást nem engedhet meg magának, ezért ezt a versenyt biztos, hogy kihagyják, viszont a   Görögországban tartandó októberi világbajnokság nemcsak rangosabb, de kb.fele ennyibe is kerül - tudtuk meg Kurcsics Istvántól. Milyen elvárásokat fogalmaztak meg a sakkozóval szemben a tizenkét nap alatt lebonyolítandó, tizenegy fordulósra tervezett versenyen? A felkészítő szerint Erika a középmezőny elején, vagy esetleg még ennél is jobb helyen végezhet. Kurcsics István megköszönte a városvezetés, valamint az egyik kapuvári szponzor támogatását.
A szervezők úgy állították össze az ifjú bajnok idei versenyprogramját, hogy több nemzetközi versenyen is szerepelhetett. Az édesapa érdekességként elárulta, hogy lánya kétszer is megküzdött az Európa-bajnokkal, akit mindegyik alkalommal sikerült legyőznie. A kapuvári játékost hárman segítik a vb-re való felkészülésben: A nyilatkozatot adó Kurcsics apuka, aki betölti  az egyesület elnöki pozícióját; Kurcsics Máté szekundáns, vele a partikat gyakorolja; végül, de nem utolsó sorban Hadrik Csaba, a megyei sakkszövetség elnöke szintén segíti a tréningezésben.
Kurcsics Erika megszámlálhatatlanul sok érem és kupa előtt ülve mesélte, hogy nem volt könnyű a magyar bajnokságon elért első helyezést megszereznie, mert nehéz ellenfeleket kapott. A nemcsak okos, de felettébb bájos játékos jelezte, hogy edzője csupán tizenöt percen át nézheti a meccset, utána távoznia kell a helyszínről, tehát teljesen magára van hagyatva a kétszer másfél óra alatt. Erika a versenyen újabb ismerősöket és tapasztalatokat is szerzett, mert figyelte a többiek taktikáját. Úgy tűnik, a tinédzser nemcsak bal agyféltekéjét fejleszti, mert  a tanulás és a sakk mellett művészeti tevékenységre, mint a népitáncra és a fuvolagyakorlásra is marad ideje.
A beszélgetés  végén Kurcsics István arra kérte a helyi vállalkozókat és cégeket, hogy támogassák az egyesületet, valamint a világbajnokságra készülő lányát a felkészülésben.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek