Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Világörökség Napja a Fertő tó térségében

A Fertő-táj 2003 májusában kapta meg a világörökségi diplomát, melynek alkalmából évente Világörökségi Napot tartanak a térségben. 

A tizenegyedik alkalommal megrendezett programsorozat keretében tíz településen várták az érdeklődőket. Fertőd, Fertőrákos, Balf, Fertőboz, Hidegség, Nagycenk, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak és Sarród csatlakozott a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület szervezésében létrejött harmincféle kulturális program bemutatásához. A megnyitót a nagycenki Széchenyi Kastély múzeumi dísztermében rendezték meg. Széchenyi szellemi hagyatékának egy része a „legnagyobb magyar”-ról elnevezett kiállításon  látható.
Fertődön a Muzsikaházban ingyen tekinthették meg a helytörténeti múzeumot és a Haydn-emlékszobát, ahol az önkormányzat tagjai kalauzolták az érdeklődőket. Kisberk Ferenc alpolgármester és Szabó Antal képviselő állt a látogatók rendelkezésére. A Marionett színház és a Narancsház között található, nemrég felújított víztoronyban óránként indult a háromdimenziós vetítés, melyen a kastély múltját és jelenét elevenítették fel. A Gránátos Házban Pannonhalma mutatkozott be. Az apátság kertjében termesztett gyógynövények nagy érdeklődésre tartottak számot. A bencésekről ismert települést  ingyenes ismertetőkkel és szórólapokkal népszerűsítették a szervezők. Kocsis Ferenc, Fertőd polgármestere a szomszéd település, Fertőszéplak lámpamúzeumára is felhívta a figyelmet, ahol számtalan érdekességgel várták az oda betérőket. ©MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 05. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek