Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Visszatértek a gyerekek a kapuvári nevelési-oktatási intézményekbe

Alapos takarítás, fertőtlenítés előzte meg a 2021. április 19-én kezdődött jelenléti oktatást, illetve óvodai nevelést Kapuvár valamennyi intézményében, ahol a koronavírus-járvány miatt elrendelt jogszabályi intézkedések továbbra is érvényben vannak. Az épületekbe való belépést testhőmérséklet mérés előzi meg, valamint mindenkinek be kell tartania a higiénés szabályokat.

2021. április 19-én megkezdődött az alsó tagozatosok jelenléti oktatása a Kapuvár Térségi Általános Iskola tagintézményeiben, a nagyobbaknak viszont továbbra is folytatódik a digitális oktatás. Amennyiben valamelyik szülő mégis úgy dönt, hogy gyermeke legkésőbb május 10-éig otthon marad, az intézmény vezetőjétől kérelmezheti a távolmaradást. Ebben az esetben a diákok a Kréta-rendszeren keresztül követhetik a tanmenetet, és az elektronikus felületen kapják meg a feladatokat is, mert a pedagógusok egyszerre csak egyféle módon tudják oktatni a gyerekeket.
Abban az esetben, ha a tanuló távol marad a jelenléti oktatástól, az iskola igazgatója igazolt hiányzásnak tekinti ezeket a napokat, és ha túllépi a 250 órát, úgy, hogy nincs elegendő osztályzata ahhoz, hogy értékelhető legyen, a nevelőtestület engedélyezi számára az osztályozóvizsgát. – Bízom abban, hogy erre nem kerül sor – fogalmazott Horváth László, hozzátéve: Amennyiben a szülő mentességet kért a jelenléti tanítás alól, de a gyermek hamarabb szeretne visszatérni az iskolába, az előzőleg kiállított igazgató határozat a hatályát veszti.

 

Biztonságos környezet várta a kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpontba érkező gyerekeket április 19-én. A szülők nagy részének elfogyott a szabadsága, ezért könnyebbséget jelent számukra, ha elindíthatják gyermeküket az óvodába, iskolába, ahol megkapja a megfelelő nevelést, oktatást – nyilatkozta televíziónknak Biró Péter. A Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője, aki szerint pont a legkisebbeknek van szüksége a közösségben való szocializációra.
A karanténba került családok esetén a korábbiakban megszokott eljárásrend lép életbe, új dolog viszont, hogy a veszélyhelyzetre való hivatkozással is távol maradhatnak a tanulók a jelenléti oktatástól. Mivel a pedagógusok nem kötelezhetőek arra, hogy a digitális, valamint a jelenléti oktatást is biztosítsák a gyerekeknek, a szülők felelőssége az otthon maradó alsós diákok tanulmányi előmenetele.
A felsősök és a gimnazisták május 10-étől térhetnek vissza a hagyományos oktatáshoz. Az érettségire készülőknek heti két alkalommal kiscsoportos formában tartják meg a konzultációkat, mely segítséget jelent a felkészülésben – tudtuk meg Biró Pétertől.

Beküldés dátuma: 2021. 04. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play