Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Vizes játék a szünidőben

A II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Iskola diákjai látogattak nemrég a Pannon-Víz csornai telephelyére, ahol minden évben fogadják a nyári táboron részt vevő fiatalokat.

– Ha bárkinek hasonló igénye van, nyugodtan keressen meg bennünket, szívesen fogadjuk a gyerekeket – mondta Tóth László. Hozzátette: a cégnek elemi érdeke, hogy minél több jól használható szakember dolgozzon náluk, ezért egyfajta pályaorientációs céllal is szervezik az ilyen összejöveteleket.
Az iskolások végigkísérhetik a víz útját, vagyis elindulnak a kutaktól, működés közben nézhetik meg a szűrőket és a szivattyúkat. A szakemberek a vízmű terepasztalon szemléltetik a gyerekeknek az egész rendszerben lévő folyamatokat. A játékos formában szervezett vízmű látogatás során a diákok kisebb nyereményekkel is gazdagodnak. Legutóbb a víz helyi körforgását figyelhették meg azokon az ereszcsatornára emlékeztető, műanyagból készült mini folyócskákon keresztül, melyek megmutatták, hogy működnek a zsilipek és a vízkormányzás.
A diszpécserszolgálat vezetője elmondta, hogy a nyári hónapok alatt mire érdemes odafigyelni a háztartásokban. Javasolta, hogy támassza ki mindenki a vízmérőakna tetejét, mert előnyös lehet a szellőztetés. A nyaralásra indulók jól teszik, ha lezárják a vízvezetéket, hiszen számtalanszor csőtöréssel szembesültek a haza érkező családok.
– Nyári melegben könnyen előfordulhat, hogy kiszáradnak a bűzelzárók. Az „U” alakú csőben lévő vízdugók a csapok alatt találhatóak, melyek arra hivatottak, hogy elválasszák a lakás és a csatorna légterét. A nyaralás után nincs más teendő, mint ki kell nyitni a vízcsapokat, hogy a bűzelzárók felteljenek.

Beküldés dátuma: 2018. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek