Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vona Gábor trágár szavakkal sértegette a nyugdíjasokat

Határt kell húzni a felelőtlen ellenzéki politizálásnak és megnyilvánulásoknak – mondta Gyopáros Alpár kapuvári sajtótájékoztatóján. Vona Gábor néhány hete tiszteletlen, trágár szavakkal illette a magyar nyugdíjasokat, amiért a Jobbik elnökének elnézést kellene kérnie az érintettektől.

 Minden szónak jelentősége van, ami különösen igaz a politikai közéletben, illetve a kormányzatban szerepet vállaló, felelősen gondolkodó személyekre. Ezzel szemben az ellenzéki politikai szereplők hetet-havat összehordanak, ígérgetnek fűt-fát, hiszen nem terheli kormányzati felelősség a vállukat – mondta Gyopáros Alpár. Az ellenzékben lévő politikai pártok az elmúlt években is hasonlóan kommunikáltak – tette hozzá privát véleményét az országgyűlési képviselő.

A Jobbik, illetve személy szerint Vona Gábor durván átlépte azt a bizonyos határt, mely mellett szó nélkül el lehetne menni. Gyopáros Alpár emlékeztette a nyilvánosságot arra a több mint egy hónapja történt esetre, amikor Vona Gábor saját közösségi médiafelületén durván és tiszteletlenül beszélt az idős magyar emberekről. A következő idézet a Jobbik elnöke által a második legnagyobb pártnak aposztrofált politikai erőtől származik: „magyar nyugdíjasok szájából szennyvíz folyik, szemeikben gyűlölet lobog, bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel , ordibálnak trágárul és hörgik fel a 20. század minden traumáját".

Gyopáros Alpár a Fidesz, a KDNP, valamint a pártok ifjúsági szervezetei, illetve civil és főként a témában érintett idős ügyi szervezetek nevében arra szólította fel Vona Gábort, hogy haladéktalanul kérjen bocsánatot a hárommillió magyar nyugdíjastól.

Az elnézéskérésre több mint egy hónap múlva sem került sor – hangoztatta a térség országgyűlési képviselője, hozzátéve: a Jobbik majdhogy nem fokozta azóta tiszteletlen megnyilvánulását. Mivel a párt országos elnöke nem volt hajlandó megtenni ezt az elvárható gesztust, a Jobbik megyei elnökének, a térség jobbikos országgyűlési képviselőjének, Magyar Zoltánnak kellene bocsánatot kérnie az itt élő nyugdíjasoktól, hiszen neki ismernie kell az Rábaközben, illetve Sokoróalján élő becsületes, idős embereket.

Gyopáros Alpár az eset tanulságát levonva kijelentette: Az ellenzékiség nem jogosít fel arra senkit, hogy felelőtlenül sértegesse a magyar társadalmi csoportokat, mint legutóbb a nyugdíjasokat. Az országgyűlési képviselő reméli, mint ahogy korábban, a közelgő kampányidőszakban sem lesz jellemző a személyeskedő politizálás és tiszteletlen magatartás.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play