Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Zene-tánc, szórakozás a hagyományos Szent Anna-napi búcsún

Nagy izgalommal készültek a kapuváriak az idei búcsúi programokra. Több éve megtartják ugyanebben az időpontban a rendezvényt, mely különleges közösségi élmény jelent a résztvevőknek,  hiszen a templom védőszentje, Szent Anna ünnepén a néptáncos közösséggel együtt a város többi lakója is népviseletet ölthet magára.

A hagyományőrzés jegyében rendezik meg évről évre a Kapuvári Szent Anna-napi búcsúi mulatságot. Szombat este a Ritmusa Zenekar szolgáltatta a talpalávalót a néptánciskola udvarán megrendezett utcabálon.

Másnap kapuvári népviseletben vettek részt a hívek a Fő téri templomban tartott szentmisén. A délelőtt folyamán az érdeklődők a templom melletti parkban tekinthették meg „apáink táncát” és a verbunkot.
Másnap délután Kapuvár Város Fúvószenekara kíséretében látványos zenés-táncos felvonulás vette kezdetét a 85-ös főúton, a néptánciskolától a Várárokig.
– Számunkra ez a rendezvény a hagyományőrzés mellett az emberi kapcsolatok, a baráti beszélgetések és a találkozások ünnepe is – fogalmazott a megnyitó ünnepségen a néptáncosok szóvivője, majd átadta a szót dr. Dukai Miklósnak. A politikus örült a helyiek meghívásának és megilletődötten vett részt a Szent Anna-napi búcsún, hiszen Kapuvárról elszármazottként kicsit haza is érkezik minden alkalommal. Az államtitkár szerint fontos a hagyományok ápolása, ezért arra biztatta a jelenlévőket, hogy továbbra is őrizzék meg és adják át a fiatalságnak.
A köszöntők után a Nagyecsedi Hagyományőrző Együttes, valamint a Kapuvár Néptáncegyüttes és a Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola növendékei léptek fel a színpadon.
Az ÍzvadÁszok Gasztronómiai Egyesület és a Szabadtűzi Lovagrend Nemzetek Konyhája címmel tartott látványos főzőbemutatót és kóstolót. A kézműves vásár és a körhinta mellett a Hanyi Íjászok bemutatója színesítette a programsorozatot.
A délután folyamán showműsor és gólyalábas előadás szórakoztatta a közönséget, este pedig a Charlie és a Charlie Band koncertjére került sor.

A búcsúi rendezvény főszervezője Kapuvár Város Önkormányzata, a Rábaközi Művelődési Központ, a Kapuvár Néptáncegyüttes és a Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Kapuvári ÍzVadászok közössége volt.

Beküldés dátuma: 2023. 08. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés