Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Zenés bizonyságtétel a családi délutánon

Első alkalommal szerveztek Beledben szabadtéri evangelizációt. A családi napra szeretettel várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. Blatniczky János elmondta: mai, könnyedebb formában is szeretnének nyitni a fiatalság felé.

A szervezők könnyed, laza időtöltést ígértek a beledi futballpálya melletti kerékpáros pihenőparkba látogató közönségnek. A szabadtéri program kötetlen hangulatát hangsúlyozta Blatniczky János.
– A lényeg mindenképpen az igén van, Isten élő beszédén, amivel szeretne bennünket megszólítani. Azért szerveztünk köré zenei szolgálatot is, mert a könnyed műfajjal oda lehet csalogatni az embereket, ugyanakkor bizonyságétel is, mert el lehet mondani zenében, énekben Isten szeretetét – mondta az evangélikus lelkész. A keresztény könnyűzenés családi délutánon igét hirdetett Szeverényi János, a Magyarországi Evangélikus Egyház missziói lelkésze.

A belediek családi délutánján két zenekar lépett fel: A Répcelak-csánigi Evangélikus Egyházközség zenét szerető ifjainak közös szolgálatából nőtt ki a Vekker együttes, mely az egész ország területén végez evangelizáló munkát. Az 1965-ben alakult, de azóta újabb tagokkal kiegészült Hermons zenekarról annyit érdemes tudni, hogy hazánk legelsőként alakult keresztény könnyűzenei rockegyüttese. A Nagytarcsáról indult együttes néhány alapító tagjai is eljött a beledi rendezvényre, ahol régi, de vállalható és némileg modernizált számokat adtak elő. Köztudott, hogy Blatniczky Jánostól sem idegen a zene, ezért a többiekkel együtt pengette gitárját és fakadt dalra a gyülekezet előtt.
Blatniczky Jánost 2015 novemberében iktatták be beledi hivatalába, s az azóta eltelt időszakban megkedvelte új szolgálatát. A helyiektől folyamatos megerősítést kap, ami miatt még lelkesebben látja el feladatait. A lelkész a rendezvény előtt csak annyit kért az emberektől, hogy jókedvüket se hagyják otthon, a zenére és az igére nyitott szívvel érkezzenek, ezenkívül hozzanak magukkal még egy személyt, hogy minél többen legyenek.

Beküldés dátuma: 2016. 08. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play