Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Zenés bizonyságtétel a családi délutánon

Első alkalommal szerveztek Beledben szabadtéri evangelizációt. A családi napra szeretettel várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. Blatniczky János elmondta: mai, könnyedebb formában is szeretnének nyitni a fiatalság felé.

A szervezők könnyed, laza időtöltést ígértek a beledi futballpálya melletti kerékpáros pihenőparkba látogató közönségnek. A szabadtéri program kötetlen hangulatát hangsúlyozta Blatniczky János.
– A lényeg mindenképpen az igén van, Isten élő beszédén, amivel szeretne bennünket megszólítani. Azért szerveztünk köré zenei szolgálatot is, mert a könnyed műfajjal oda lehet csalogatni az embereket, ugyanakkor bizonyságétel is, mert el lehet mondani zenében, énekben Isten szeretetét – mondta az evangélikus lelkész. A keresztény könnyűzenés családi délutánon igét hirdetett Szeverényi János, a Magyarországi Evangélikus Egyház missziói lelkésze.

A belediek családi délutánján két zenekar lépett fel: A Répcelak-csánigi Evangélikus Egyházközség zenét szerető ifjainak közös szolgálatából nőtt ki a Vekker együttes, mely az egész ország területén végez evangelizáló munkát. Az 1965-ben alakult, de azóta újabb tagokkal kiegészült Hermons zenekarról annyit érdemes tudni, hogy hazánk legelsőként alakult keresztény könnyűzenei rockegyüttese. A Nagytarcsáról indult együttes néhány alapító tagjai is eljött a beledi rendezvényre, ahol régi, de vállalható és némileg modernizált számokat adtak elő. Köztudott, hogy Blatniczky Jánostól sem idegen a zene, ezért a többiekkel együtt pengette gitárját és fakadt dalra a gyülekezet előtt.
Blatniczky Jánost 2015 novemberében iktatták be beledi hivatalába, s az azóta eltelt időszakban megkedvelte új szolgálatát. A helyiektől folyamatos megerősítést kap, ami miatt még lelkesebben látja el feladatait. A lelkész a rendezvény előtt csak annyit kért az emberektől, hogy jókedvüket se hagyják otthon, a zenére és az igére nyitott szívvel érkezzenek, ezenkívül hozzanak magukkal még egy személyt, hogy minél többen legyenek.

Beküldés dátuma: 2016. 08. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek