Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Zenés bizonyságtétel a családi délutánon

Első alkalommal szerveztek Beledben szabadtéri evangelizációt. A családi napra szeretettel várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. Blatniczky János elmondta: mai, könnyedebb formában is szeretnének nyitni a fiatalság felé.

A szervezők könnyed, laza időtöltést ígértek a beledi futballpálya melletti kerékpáros pihenőparkba látogató közönségnek. A szabadtéri program kötetlen hangulatát hangsúlyozta Blatniczky János.
– A lényeg mindenképpen az igén van, Isten élő beszédén, amivel szeretne bennünket megszólítani. Azért szerveztünk köré zenei szolgálatot is, mert a könnyed műfajjal oda lehet csalogatni az embereket, ugyanakkor bizonyságétel is, mert el lehet mondani zenében, énekben Isten szeretetét – mondta az evangélikus lelkész. A keresztény könnyűzenés családi délutánon igét hirdetett Szeverényi János, a Magyarországi Evangélikus Egyház missziói lelkésze.

A belediek családi délutánján két zenekar lépett fel: A Répcelak-csánigi Evangélikus Egyházközség zenét szerető ifjainak közös szolgálatából nőtt ki a Vekker együttes, mely az egész ország területén végez evangelizáló munkát. Az 1965-ben alakult, de azóta újabb tagokkal kiegészült Hermons zenekarról annyit érdemes tudni, hogy hazánk legelsőként alakult keresztény könnyűzenei rockegyüttese. A Nagytarcsáról indult együttes néhány alapító tagjai is eljött a beledi rendezvényre, ahol régi, de vállalható és némileg modernizált számokat adtak elő. Köztudott, hogy Blatniczky Jánostól sem idegen a zene, ezért a többiekkel együtt pengette gitárját és fakadt dalra a gyülekezet előtt.
Blatniczky Jánost 2015 novemberében iktatták be beledi hivatalába, s az azóta eltelt időszakban megkedvelte új szolgálatát. A helyiektől folyamatos megerősítést kap, ami miatt még lelkesebben látja el feladatait. A lelkész a rendezvény előtt csak annyit kért az emberektől, hogy jókedvüket se hagyják otthon, a zenére és az igére nyitott szívvel érkezzenek, ezenkívül hozzanak magukkal még egy személyt, hogy minél többen legyenek.

Beküldés dátuma: 2016. 08. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play