Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Zöld területek szépítése és a tömegközlekedés fejlesztése Rábapatonán

A szűkebb otthonukért tenni akarók önerőből, illetve az adódó pályázatok kihasználásával kezdték meg a régen szebb napokat látott táj rendbehozatalát. A kezdeményezésnek köszönhetően nemrég több mint száz juhar csemete került új helyére, pontosabban a temető melletti szakaszra. Burján Imre tájékoztatása szerint mindez csak a kezdet, mert ősszel folytatják az eddig százezres nagyságrendű parkosítást: további ötszázezer forintot szánnak kerti padok, szemétgyűjtők elhelyezésére, valamint virágzó bokrok és cserjék ültetésére. - Az egyesület megszólította a falu lakosságát, de számíthattunk a helyi civil szervezetek és az iskola segítő együttműködésére is - tájékoztatott az elnök. A szervezők mindenre gondoltak, ezért a faültetőket bográcsban főtt ebéddel kínálták meg. A jó levegő és a finom étel még tovább fokozta a munkakedvet.
A település frekventált helyén lévő, hosszan elnyúló területet pihenőparknak szánják, melynek másik végére tervezik a rábapatonai buszvégállomást.
A Rábapatonáért Közhasznú Egyesület kész minden kulturális tevékenység felkarolására, de az egészségügyi szerepvállalástól sem riadnak vissza. Szeretnék bevonni a falu lakosságát az első és második világháborús mementók környezetének rendbe tételébe, hogy a Hősök Napja alkalmából méltó körülmények között, főhajtással emlékezzenek a község  halott katonáira.
Ikrény és Rábapatona is csatlakozott ahhoz a tizenegy települést érintő  operatív programhoz, melynek célja a győri agglomeráció közösségi közlekedésének fejlesztése. Az érintett községek elfogadták a konzorciumban megvalósuló, infrastrukturális fejlesztést célzó szerződést Rábapatonán. Az aláírás után hamarosan megkezdődnek a kivitelezési munkálatok, s nem egészen egy esztendőn belül már látható jelei lesznek a beruházásnak - tájékoztatta televíziónkat Jutasi Kálmán, Rábapatona polgármestere. Utóbbi településen áthelyezik a buszfordulót a faluközpontból a kevésbé balesetveszélyes régi vásártérre. A szomszédos Ikrényben két buszváró építésébe kezdenek a kivitelezők a projektnek köszönhetően. Az agglomerációs fejlesztés lényege, hogy a minél kevesebben használjanak személyautót, s helyette a lakosság a tömegközlekedést vegye igénybe - hangsúlyozta a polgármester.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés