Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Zöld területek szépítése és a tömegközlekedés fejlesztése Rábapatonán

A szűkebb otthonukért tenni akarók önerőből, illetve az adódó pályázatok kihasználásával kezdték meg a régen szebb napokat látott táj rendbehozatalát. A kezdeményezésnek köszönhetően nemrég több mint száz juhar csemete került új helyére, pontosabban a temető melletti szakaszra. Burján Imre tájékoztatása szerint mindez csak a kezdet, mert ősszel folytatják az eddig százezres nagyságrendű parkosítást: további ötszázezer forintot szánnak kerti padok, szemétgyűjtők elhelyezésére, valamint virágzó bokrok és cserjék ültetésére. - Az egyesület megszólította a falu lakosságát, de számíthattunk a helyi civil szervezetek és az iskola segítő együttműködésére is - tájékoztatott az elnök. A szervezők mindenre gondoltak, ezért a faültetőket bográcsban főtt ebéddel kínálták meg. A jó levegő és a finom étel még tovább fokozta a munkakedvet.
A település frekventált helyén lévő, hosszan elnyúló területet pihenőparknak szánják, melynek másik végére tervezik a rábapatonai buszvégállomást.
A Rábapatonáért Közhasznú Egyesület kész minden kulturális tevékenység felkarolására, de az egészségügyi szerepvállalástól sem riadnak vissza. Szeretnék bevonni a falu lakosságát az első és második világháborús mementók környezetének rendbe tételébe, hogy a Hősök Napja alkalmából méltó körülmények között, főhajtással emlékezzenek a község  halott katonáira.
Ikrény és Rábapatona is csatlakozott ahhoz a tizenegy települést érintő  operatív programhoz, melynek célja a győri agglomeráció közösségi közlekedésének fejlesztése. Az érintett községek elfogadták a konzorciumban megvalósuló, infrastrukturális fejlesztést célzó szerződést Rábapatonán. Az aláírás után hamarosan megkezdődnek a kivitelezési munkálatok, s nem egészen egy esztendőn belül már látható jelei lesznek a beruházásnak - tájékoztatta televíziónkat Jutasi Kálmán, Rábapatona polgármestere. Utóbbi településen áthelyezik a buszfordulót a faluközpontból a kevésbé balesetveszélyes régi vásártérre. A szomszédos Ikrényben két buszváró építésébe kezdenek a kivitelezők a projektnek köszönhetően. Az agglomerációs fejlesztés lényege, hogy a minél kevesebben használjanak személyautót, s helyette a lakosság a tömegközlekedést vegye igénybe - hangsúlyozta a polgármester.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play