Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

„Van bennünk egy közös pont: mind barbacsiak vagyunk”

A falunap a megnyugvás és megbékélés ideje, amikor az elszármazottak is hazatérnek, hogy meglátogassák rokonaikat és a rég látott falubelieket.

Nyár elején hagyományosan megrendezik Barbacson a rábaközi horgásztalálkozót és falunapot.
– Több szempontból is különleges ez a nap, mert együtt lehet a falu apraja-nagyja és olyan ünnep, amely nem munkával, hanem szórakozással telik – mondta Abdai Zsolt köszöntőjében. A polgármester szerint érdemes erre a napra várni, mert az emberek önfeledten beszélgethetnek és szórakozhatnak egymással. Kilépve a mókuskerékből , az lesz a legnagyobb gondjuk, hogy jól érezzék magukat.
A község lakossága könnyű és nehéz pillanatokat egyaránt megélt az elmúlt években, ezért a helyiek olykor vitába keverednek egymással.
– Ez az élet sója, amely ahhoz kell, hogy észrevegyük azokat a helyzeteket is, amikor egymáson segítünk, amikor az utcán beszélgetünk, hogy éreztessük, gondolunk rá és törődünk vele. A különbözőség ellenére van bennünk egy közös pont: mind barbacsiak vagyunk. Mindannyian kivesszük a részünket a közösségi életből, építjük-szépítjük otthonunkat, vagy közösségi munkát végzünk. Említhetném a templomba járókat, akik hétvégenként feldíszítik a templomot és elmennek a szentmisére. A sportolók rendszeresen gondoskodnak arról, hogy vasárnap délutánonként a futballszerető közönség élvezze a jó időt és a társaságot. Az év minden napján meg van a lehetősége, hogy találkozzunk ismerőseinkkel, azonban ha máskor nem is, de a falunapon biztosan elfelejtjük a mindennapi gondokat – fogalmazott Abdai Zsolt.

Beküldés dátuma: 2016. 07. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play