Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Gondűző falunap Győrsövényházon

A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira. Hokstok Imre az időjárást kevésbé tudta befolyásolni, de nem is volt rá szükség, hiszen aznap hétágról sütött a nap a település felett.

Kilenc kondérban főtt a vadétel és a pörkölt a 27. alkalommal megrende-zett győrsövényházi falunapon. Délelőtt sokan szorgoskodtak azon, hogy ebédre finom étel kerüljön az edényekbe, délután pedig sorra váltották egymást a különféle szórakoztató prog-ramok. A gyereknek lételeme a játék, melyből sokféle volt a falunapon: fából készült eszközök, buborékfoci, csúszda. Minden évben nagy népszerűségre tart számot a győrsövényházi zumbacsapat fel-lépése. A „Bulibáró” Kis Grófóért és Hevesi Tamás előadásáért olyanok is ellátogattak a településre, akik egyébként csak ritkán vagy egyálta-lán nem járnak arra.
Hokstok Imre szerint a falunap lénye-ge, hogy 24 órán keresztül gondtalan az ember, és félreteszi aggódó gon-dolatait. – Kicsit leeresztünk és jól érezzük magunkat, és re-mélem, amikor hajnalban befejeződik az utcabál, a legtöbben úgy megyünk haza, hogy túl vagyunk egy jó napon – mondta a Győrsövényház vezetője.
A falunap fakultatív programja, amikor a környékbeli polgár-mesterek találkoznak egymással, hogy megbeszéljék egyéni és közös gondjaikat, majd ötletekkel gazdagodva folytatják min-dennapi munkájukat.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés