Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A csornai önkéntes tűzoltók elsőrangú civil partnerei az önkormányzatnak

– Csorna város és a tűzoltóegyesület több mint százéves múltja számos ponton összefonódott, mindvégig a kölcsönös támogatás elve alapján, gyümölcsöző együttműködéssé érett – fogalmazott a település polgármestere a 135. évfordulóját ünneplő Csornai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ünnepi megemlékezésén.

A harmadik alkalommal megrendezett Csornai Városnapon ünnepelte alapításának 135. évfordulóját a Csornai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltózenekara kíséretében a Soproni úttól Szent István térre felvonult lánglovagokat dr. Bónáné dr. Németh Katalin köszöntötte.
– Ahogy városunk, úgy az egyesület is a csornai polgárok összefogása által kelt életre, amikor 135 éve, 1882-ben megalapították a Csornai Önkéntes Tűzoltó Egyletet, melynek elnöke Lackner Ambró premontrei kanonok lett. A város és az egyesület több, mint száz éves múltja számos ponton összefonódott, mindvégig a kölcsönös támogatás elve alapján gyümölcsöző együttműködéssé érett. Ennek a ma is aktív folyamatnak az eredményeként napjainkban az egyesület elsőrangú civil partnere Csorna Városának. Mindeközben a város is folyamatosan támogatja az egyesületet önkormányzati pályázati forrás biztosításával, valamint együttműködik az egyesülettel annak működési feltételei javításában – mondta a polgármester, hozzátéve: – Bízom benne, hogy Csorna önkéntes tűzoltó egyesülete még legalább 135 évig működik a köz javára.
Az ünnepi állománygyűlésen Márkus Imre, a Csornai Önkéntes Tűzoltók elnöke bemutatta az egyesület munkáját. A rövid megnyitó után Szalay Balázs helytörténet-kutató az egyesület 135 éves történetéről tartott előadást. Ezt követően Sallai Péter tűzoltó dandártábornok szólt a jelenlévőkhöz.
Az elismerések átadását követően az ünneplő közönség Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő beszédét hallgathatta meg. Horváth Káli István a Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetség részéről köszöntötte az egybegyűlteket.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Kínai delegáció látogatása a Csornai Városnapon

  Csorna szeretne együttműködési megállapodást kötni a kínai Dingzhou várossal. A kezdeti lépések megtörténtek: tavasszal magyar delegáció utazott Kínába, majd onnan érkeztek vendégek nemrég a Csornai Városnapra.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play