Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A csornai önkéntes tűzoltók elsőrangú civil partnerei az önkormányzatnak

– Csorna város és a tűzoltóegyesület több mint százéves múltja számos ponton összefonódott, mindvégig a kölcsönös támogatás elve alapján, gyümölcsöző együttműködéssé érett – fogalmazott a település polgármestere a 135. évfordulóját ünneplő Csornai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ünnepi megemlékezésén.

A harmadik alkalommal megrendezett Csornai Városnapon ünnepelte alapításának 135. évfordulóját a Csornai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltózenekara kíséretében a Soproni úttól Szent István térre felvonult lánglovagokat dr. Bónáné dr. Németh Katalin köszöntötte.
– Ahogy városunk, úgy az egyesület is a csornai polgárok összefogása által kelt életre, amikor 135 éve, 1882-ben megalapították a Csornai Önkéntes Tűzoltó Egyletet, melynek elnöke Lackner Ambró premontrei kanonok lett. A város és az egyesület több, mint száz éves múltja számos ponton összefonódott, mindvégig a kölcsönös támogatás elve alapján gyümölcsöző együttműködéssé érett. Ennek a ma is aktív folyamatnak az eredményeként napjainkban az egyesület elsőrangú civil partnere Csorna Városának. Mindeközben a város is folyamatosan támogatja az egyesületet önkormányzati pályázati forrás biztosításával, valamint együttműködik az egyesülettel annak működési feltételei javításában – mondta a polgármester, hozzátéve: – Bízom benne, hogy Csorna önkéntes tűzoltó egyesülete még legalább 135 évig működik a köz javára.
Az ünnepi állománygyűlésen Márkus Imre, a Csornai Önkéntes Tűzoltók elnöke bemutatta az egyesület munkáját. A rövid megnyitó után Szalay Balázs helytörténet-kutató az egyesület 135 éves történetéről tartott előadást. Ezt követően Sallai Péter tűzoltó dandártábornok szólt a jelenlévőkhöz.
Az elismerések átadását követően az ünneplő közönség Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő beszédét hallgathatta meg. Horváth Káli István a Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetség részéről köszöntötte az egybegyűlteket.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Kínai delegáció látogatása a Csornai Városnapon

  Csorna szeretne együttműködési megállapodást kötni a kínai Dingzhou várossal. A kezdeti lépések megtörténtek: tavasszal magyar delegáció utazott Kínába, majd onnan érkeztek vendégek nemrég a Csornai Városnapra.

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play