Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A gyermek mindig győztesnek érezheti magát

A Kapuvári Király-tó Óvoda valamennyi tagintézményének nagycsoportosai részt vettek a hagyományos oviolimpián. Az óvodavezető szerint időben hozzá lehet szoktatni a versenyhelyzetekhez a gyermekeket, akik a vereséget nehezebben viselik el, de a közös játékot már nagyon élvezik.

Hat tízfős csapat részvételével rendezték meg a tavaszi oviolimpiát Kapuváron, a Széchenyi iskola tornatermében. A 2014-ben újraindított hagyományos rendezvényen évente mindig a nagycsoportos korú gyermekek vesznek részt. Boros Imréné arról beszélt, hogy ez az egyetlen olyan intézményi szintű rendezvényük, amelyen ennyi óvodáskorú gyermek vesz részt, idén 128 kisgyermek versenyzett. A versenyszámokat annak idején Pappné Höfler Erika testnevelő tanár állította össze a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően. A sorversenyeket nagyon megkedvelték az óvodások, ezért a kezdetek óta ezeket a játékos feladatokat gyakorolják a nagyteremben. Csonkáné Bertha Judit, a kapuvári Széchenyi iskola testnevelője örömmel folytatja az elődje által megkezdett hagyományt, ezért az idei évtől már az ő koordinálásával tartják meg a rendezvényt.
A sorversenynek nagy jelentősége van abban, hogy az óvodások együtt vannak, mert sportolás közben megtanulják a közösségi viselkedést. Fejlődik a gyermekek szabálytudata – ismertette az egészségnevelési program részét képező oviolimpia előnyeit az óvodavezető. Tanulják meg az óvodások, hogy a mozgás mennyire fontos az életükben.

– Az eredményhirdetésre mindig valami kis csekélységgel készülünk, és törekszem arra, hogy valami személyes ajándékot is kapjanak a gyerekek. Sok éve buborékfújóval lepjük meg őket. Mindig számíthatunk a város önkormányzatának, illetve a polgármester támogatására: idén homokozójátékokat és szivacslabdát kapnak a gyerekek – mondta érdeklődésünkre Boros Imréné.
A vándorserleget minden évben a legügyesebb csapat viheti haza. Az eredményhirdetésen csak az első helyezett csapat kerül kihirdetésre, a vádorserleget is ők viheti haza óvodájukba egy évre. Minden csapat oklevelet, a gyermekek érmet kapnak, így végül mindenki győztesnek érezheti magát. Az idei évben a központi óvoda „Éger” csoportos gyermekei végeztek az első helyen.

Beküldés dátuma: 2019. 04. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play