Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A hét minden napján várja a fürdőzőket a megújult Kapuvári Strand és Gyógyfürdő

2023. június 17-én nyitotta meg kapuit a kapuvári strand, melyen az utóbbi időben jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. Hámori György körbevezette kameránkat a helyszínen és beszámolt a Rábaközi Televízió nézőinek, hogy mi minden várja a strandolni vágyókat.

A Kapukom Kft.-re az évek során egyre több feladat hárult, mely meghaladta a cég kapacitásait, ezért a város vezetése úgy látta jónak, ha nem terhelik tovább újabb tevékenységgel. Mivel idővel a helyi strandnak is bővülni fog a feladatköre, célszerűbb volt, ha már az indulás előtt egy önálló kft.-re bízzák annak üzemeltetését, ezért megalapították a Kapuvári Strandüzemeltető és Szolgáltató Kft.-t., amely a későbbiekben az egykori húsgyár területén lévő óriási játszóteret is működtetni fogja.
Kapuvár polgármestere bemutatta a kft. cégvezetőjét: Takó Zita 2022 októberétől a Kapukom Kft.-nél dolgozott, majd amióta megkezdődött a strand felújítása, teljes erőbedobással összpontosít új feladatkörére. Hámori György szerint ötleteivel, kreatív látásmódjával segíti a munkát és az sem baj, ha „női szemmel” mond véleményt a felújításokról. – Remélem, hogy az ide látogatók is észreveszik azokat a kicsinek tűnő, de nagyon fontos változtatásokat, amelyek hangulatosabbá teszik a környezetet és az emberek jól érzik majd magukat a kapuvári strandon – mondta a városvezető.
2020-ban a pandémia miatt bezárták a kapuvári strandot, mert az üzemeltető az akkori feltételekkel nem vállalta tovább. 2021-től megnyitották ugyan a fürdőt, de ezzel egy időben megkezdődött a felújítás is. – Akik már tavaly is kilátogattak a strandra, vagy figyelték a több ütemben zajló beruházásokat, láthatták, egy-egy medence le volt zárva – foglalta össze Hámori György, majd elmondta, hogy idén részlegesen nyitották meg a nagyközönség előtt, hiszen meleg vizes medencét épp most újítják fel. A korszerűsítés egy része szabad szemmel nem is látszik, mert legalább akkora munka történt a földfelszín alatt.
Több száz millió forintot költöttek az évtizedek óta használaton kívül helyezett önkormányzati kút felújítására és beüzemelésére. Szigorú előírások vonatkoznak az 1.8 kilométer hosszú, többszörösen szigetelt csővezetékrendszerre, melynek szintén megkezdődött a felújítása. A medencékbe minimális hőveszteség mellett juttatják el kútból nyert termálvizet, amit más hasznos célokra is szeretnének felhasználni. Régi terv, hogy a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. munkatársai nyaranta leállítanák az Ifjúság úti kazánt, és erre az időre hőcserélőn keresztül jutna el a meleg víz a lakótelepen élők otthonába.

Takó Zita ötlete alapján kezdték el, és folytatják a minijátszótér kialakítását, ahol homokozó és hinta várja a kisebbeket.
Fontos változás a tavalyi évhez képest, hogy az idei nyitásra lényegesen nagyobb zöldterületet hoztak létre. Hámori György szerint így legalább megszűnik a, a korábban – főleg a hétvégi napokon – tapasztalt zsúfoltság, mert a nagy medence végéig, egészen az árusítópavilonokig gondozott gyepszőnyeg szolgálja a vendégek kikapcsolódását. Megújultak az öltözők és a mosdók is, így a mai kor igényeinek megfelelő szociális helyiségeket használhatnak a látogatók. A bejárathoz közel található az egészségügyi szolgálatot biztosító szoba, valamint az ügyvezető irodája.

A nagymedence mögött működik a korszerű, új berendezésekkel ellátott automatizált gépház. Korábban előfordult, hogy műszakváltáskor fedezték fel a vízforgató leállását, és hogy még egyszer ne történjen ilyen, a tervek szerint telefonos applikáción keresztül fogják ellenőrizni a rendszert. A medence oldalsó széléről eltávolították a fejesugráshoz használt startköveket, mert feljebb került a talapzat, ugyanis a régebbi oldalbefúvás helyett modernebb, alsó befúvásos módszerrel juttatják a medencébe a vizet. A polgármester azonban mindenkit megnyugtatott: nem kell aggódni, az úszáshoz bőven megfelel a vízmélység.

A kapuvári strand fejlesztői esztétikus környezet kialakítására törekednek, melyhez Szücs Kálmán kertész is hozzájárult: az eddigi petúniák helyett idén futómuskátlival ültette tele a virágállványokat.

Az évek óta használaton kívül lévő köríves termálvizes medencét is bekapcsolják a rendszerbe. Talán kevesen emlékeznek rá, de az „ősidőkben” volt még egy medencéje a kapuvári strandnak, mely helyett hamarosan vadonatúj, masszírozó berendezésekkel kiegészített, elsősorban egészségügyi regenerálódási célokat szolgáló élménymedence lesz.
Hámori György megmutatta azt a jelenleg munkaterületként szolgáló részt is, ahol a medencék felújításából származó törmeléket tárolják jelenleg. Ezt a helyet idén már nem bocsátják a nagyközönség rendelkezésére, de konkrét elképzelések vannak arra vonatkozóan, hogy miként fogja a családok szórakozását szolgálni.

Végül beszéljenek a számok, vagyis mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kapuvári strandon: napi belépőjegy diákoknak 800 Ft, felnőtteknek 1.200 Ft és nyugdíjasoknak 900 Ft.

Beküldés dátuma: 2023. 06. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés