Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kórházigazgató szerint érdemes felvenni a covid elleni három oltást

Természetesen vannak egyéni eltérések, de a Csornai Margit Kórház főigazgatója mindenkinek javasolja, hogy adassa be a koronavírus ellen ajánlott mindhárom oltást, mert az eddigi megfigyelések szerint csak így lehet biztosítani a tartósabb védettséget a megbetegedés ellen.

Lecsengőben van hazánkban a koronavírus-járvány ötödik hulláma, így a Csornai Margit Kórházban is minden visszatér a régi megszokott kerékvágásba. Dr. Winiczai Zoltán elmondta, hogy a covid által elfoglalt osztályon folyamatosan visszaállítják a korábbi gyógykezeléseket. Az oltópont területét szintén megnyitották a betegek számára, tehát újra működik a rehabilitációs „A és „C” osztály.
Az intézményben lassan túljutnak a nehézségeken, hiszen egyetlen átállás sem megy zökkenőmentesen, főleg, ha időközben az egészségügyi dolgozók egy része is megbetegedik.
– Az egynapos sebészetet is igyekszünk beindítani, de pont az itteni személyzetből betegedtek meg a legtöbben. Ahogy sikerül ezeken a gondokon túllendülni, szépen beindulhat a tevékenység – mondta a főigazgató, hozzátéve: A járóbeteg-ellátás szinte teljesen hiánytalan, a krónikus betegek pedig ugyanúgy megkapnak minden kezelést.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy nem állt meg az élet a csornai intézményben, hogy a főigazgató minden nehézség ellenére bizakodó a 137 millió forint értékű eszközbeszerzési pályázattal kapcsolatban, melynek megindulhatott a közbeszerzési eljárása. Az elején komoly gondot jelentett a folyamatosan változó gazdasági környezet, mert mire „befutó lett” a projekt, jelentősen nőttek az árak, ezért az egészet újra kell gondolni. Dr. Winiczai Zoltán reméli, hogy a beszállítók méltányolják a helyzetüket és engednek valamennyit az árakból.

A csornai kórház főigazgatója arra biztatja a covid fertőzésen átesett pácienseket, amennyiben a betegséggel összefüggésbe hozható vagy azóta megjelent tüneteket észlelnek magukon, bátran keressék fel a „B” épület földszintjén dolgozó tüdőgyógyászokat. Több megoldás is létezik, akár a járóbeteg, vagy akár a fekvőbeteg-ellátás keretében, de gyógyíthatóak a betegek. Az ideggyógyászati szövődményeket ennél valamivel nehezebb helyrehozni, ezért hosszabb időre van szükség ha perifériás idegkiesés vagy szagláscsökkenés merül fel valakinél. Őket a „C” épület 2. emeletén található neurorehabilitációs központban fogadják a szakemberek.
A covid egyik legrettegettebb szövődményei közé tartoznak a szív- és érrendszeri megbetegedések, de a csornai kórház vezetője szerint kevesebb ilyen jellegű panasszal találkoznak az ellátási területükön.

Hogy egyenletes legyen a betegek ellátása, nem jelöltek ki külön idősávot az ilyen jellegű problémák megoldására, ezért a poszt-covid tünetekkel rendelkező pácienseket is a megszokott rendelési időben fogadják.
Dr. Winiczai Zoltán szerint mindenkinek el kellene jutni a háromszori oltásig, mert csak akkor számíthatnak tartósabb védettségre. Ettől nyilván vannak eltérések, mert néhányan erősen covidos környezetben sem észlelik magukon a tüneteket, míg másoknál akár az oltások ellenére is többször kimutatták a fertőzöttséget. A negyedik oltást azoknak javasolja, akik életkoruk vagy egyéb problémák miatt jobban kitettek a betegségeknek.

Beküldés dátuma: 2022. 04. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play