Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A köztisztviselőket köszöntötték

A köztisztviselőknek mostanság egyre ritkábban jut eszükbe, hogy önmagukat ünnepeljék, mert alig győznek alkalmazkodni az utóbbi öt-hat évben bekövetkezett  átszervezésekhez. Az újdonságok jobbító szándékkal kerülnek bevezetésre, csak olyan sűrűn váltják egymást, hogy ember legyen a talpán, aki ezt könnyedén átvészeli – jegyezte meg dr. Horváth Etelka. A létszámában csökkent köztisztviselői karnak elődeiknél még jobban kell teljesítenie, ezért a csornai jegyző azt szeretné, ha az évente tartott ünnepség valóban a szakma elismeréséről szólna. Üdvösnek tartaná, ha  egyfajta állandóság alakulna ki a közszférában, mert szerinte a dolgozók csak akkor tudják profi szinten ellátni feladataikat, ha az ágazat az évek múlásával is ugyanúgy működik. A szabályozásra és az intézményrendszerre vonatkozó statikus állapot elsősorban nem a munkatársak kényelmét szolgálná, hanem az ügyfelek kiszolgálásának minőségét javíthatná. Az intézmény nehezen tudja megvalósítani céljait, ha a végtelenül sok adminisztráció ,  a más hivatalokkal történő levelezés, a statisztikák készítése jelenti a napi munkát.
Dr. Horváth Etelka harminc éve tagja a köztisztviselői karnak, ezért tudja, hogy mennyire elronthatja a dolgozók hangulatát a juttatások elmaradása, az illetményalap változatlansága és az örökös átszervezések, az  ügyfél pedig jogosan jegyzi meg: Ugyan mit csinálnak ebben a hivatalban?
Az állás elvesztésétől való félelem, a frusztráltság, a stressz lassan olyan veszélyessé teszi ezt a munkakört is, mintha vegyi laborban dolgoznának – tette hozzá a jegyző félig humorosan. Végül megállapította: az igazi célról sosem szabad megfeledkezni, ami a hozzájuk fordulók ügyeinek maximális ellátását kell, hogy jelentse.

Csorna Város Önkormányzatának képviselő-testülete 159/2013. (V. 27.) számú határozatában  Török Ottónénak több évtizedes lelkiismeretes szakmai munkája elismeréseként Csorna Szolgálatáért Díjat adományozott. A polgármesteri hivatal testületi ügyintézője munkáját minden érintett megelégedésére, maximális diszkréció mellett, rendkívül magas szakmai színvonalon és odafigyeléssel végzi hosszú évek óta. Precizitása és alapossága nagyban megkönnyíti a hivatal dolgozóinak az egyre növekvő számú képviselő-testületi és bizottsági ülések előkészítésével és lebonyolításával, valamint a döntések végrehajtásával kapcsolatos munkáját. Az országgyűlési és önkormányzati képviselők választásával, népszavazásokkal kapcsolatos feladatok előkészítésében, lebonyolításában rendszeresen részt vett. Közismert szorgalmával, előzékeny magatartásával mindig arra törekedett, hogy a testületi ülések végrehajtásával megbízott munkatársak részére a döntések mielőbb rendelkezésre álljanak, és amiben csak lehet, segítséget kapjanak. Pontos feladatellátásával követendő példát állít a közösség elé.
Török Ottóné érettségi után a járási hivatalnál kezdett dolgozni, majd annak megszűnése után átkerült a városi tanácshoz. A helyhatóság megalakulása után rábízták a testületi ügyekkel kapcsolatos adminisztrációt. A jegyzőkönyvvezetés nem volt mindig könnyű feladat – mondta a kitüntetett –, mert néha viták árán, nehezen születtek meg a döntések. A szakember a határozatok alapján állítja össze a kivonatokat, amelyeket aztán továbbít az érintetteknek. Igaz, hogy a testületi ülésekről hangfelvétel készül, de Török Ottóné a gyorsírásban jobban bízik, mint a technikában, mert utóbbi bármikor elromolhat. A jegyzőkönyvek és a hozzászólások összeállítása fogalmazási készséget is igényel, amit a köztisztviselő az évek során sikeresen elsajátított. Munkáját úgy végezte, hogy főnökei elégedettek legyenek vele, és az apróbb módosításokon kívül nem volt szükség komolyabb változtatásokra. Az önkormányzati és hatósági osztály dolgozója ha egyenesbe került, nagy megelégedéssel töltötte el, pedig egyre nagyobb elvárásnak kellett megfelelnie. Az elismerés azt jelenti számára, hogy megérte az eddigi erőfeszítése. Hobbijaira majd a nyugdíjazás után tud több időt fordítani, ezért a komolyabb regények olvasása egyelőre várat magára.
Beküldés dátuma: 2013. 07. 17.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play