Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A rábapatonaiak nagyobb biztonságban érezhetik magukat

Februártól térfigyelő kamerarendszer védi Rábapatona ki- és bevezető útjait, valamint a falu központi helyeit. A rendőrség munkatársa megfelelő körülmények között teljesítheti feladatait a nemrég átadott körzeti megbízotti irodában.

A rendőrség arra törekszik, hogy kollégái minél gyakrabban jelen legyenek az adott településeken, amihez a körzeti megbízott kulturált elhelyezésére is szükség van – fejtette ki véleményét Csizmadia Gábor Rábapatona kettős átadási ünnepségén. Természetesen az a cél, hogy a rendőrök szolgálati idejük 80 százalékát a közterületeken töltsék el. A körzeti megbízotti irodát pedig úgy szerelik fel, hogy onnét a szakmai nyilvántartások is elérhetőek legyenek, így emiatt sem kell elhagyniuk a községet, hogy beutazzanak Győrbe. A Győr-Moson-Sopron Megyei rendőrfőkapitány a felderítés szempontjából fontos adatokat rögzítő kamerarendszerről elmondta: A polgárőrség és a rendőrség sem láthat mindent, ezenkívül vannak olyan időszakok, amikor a lakosság a pihenőidejét tölti.
Gyopáros Alpár miután beszélt a rendőrség és a polgárőrség együttműködéséről, zárásul azt kívánta, hogy jó egészségben teljesítsék szolgálatukat a rábapatonai körzeti megbízottak, a polgárőrök és a mezőőrök, a polgármester, valamint a képviselő-testület pedig a jövőben is ily mértékben támogassa az említett szervezeteket. Győr felöl érkezve Rábapatona jelenti a Rábaköz kapuját, ezért jó, ha minél több kamera és rendőr vigyázza a rendet – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Az átadóünnepségen kameránk előtt szólalt meg Molnár-Nagy Béla polgármester. Elmondta, hogy Rábapatonán a tavalyi esztendőben főleg az idei pályázatokra koncentráltak, így 2016 februárjában át is adhatták a körzeti megbízotti irodát és a térfigyelő kamerarendszert. Az új gépjármű beszerzésével hathatós segítséget kapott a polgárőrség, ami szintén a közbiztonság megerősítését szolgálta. Molnár-Nagy Béla szerint az emberek életminőségét nagyban meghatározza a vagyonbiztonság.
– Mind nagyobb arányban szeretnénk kihasználni az uniós pályázatok adta lehetőségeket, valamint nagyobb összegből fejlesztenénk útjainkat – sorolt fel néhányat idei tervei közül a polgármester. A közösségi rendezvényekkel kapcsolatban kifejtette: A 2015-öshöz hasonló programokkal készülnek; ilyen a majális, a falunap, az egészségnap és az adventi rendezvénysorozat.

Beküldés dátuma: 2016. 02. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Átadták a rábapatonai kerékpárutat

  Régen természetes volt, hogy mindenki megtanult bicajozni, egy ideje viszont olyan világban élünk, hogy kétszáz méteres távolságban is autóval viszik a szülők a gyermekeket – fogalmazott Németh Zoltán a rábapatonai kerékpárút ünnepélyes átadóján.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play