Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A Vé-Feszt hozta a formáját Vásárosfaluban

– A Vé-Fesztre belépőt nem szedünk, mert mi ebből nem akarunk meggazdagodni, csak azt akarjuk jelezni, hogy élünk és jól vagyunk, meg érdemes hozzánk eljönni – nyilatkozta Molnár Sándor, Vásárosfalu polgármestere.

Vásárosfalut olyan igyekvő, szorgos emberek lakják, akik a hétköznapi munkát félretéve, nyaranta megtartják a maguk kis ünnepeit. Ilyen a 19. alkalommal megrendezett Vé-Feszt, mely idén is hozta a formáját, és az évek során a Rábaköz legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiváljává nőtte ki magát. Jövőre pályázni szeretnének, hogy méltó módon ünnepeljék a huszadik jubileumi Vé-Fesztet.
– Egyre nívósabb zenekarok jönnek, melyeknek egyre nívósabb az áruk. A kezdet kezdetén még egy láda sörért is idejött bárki zenélni, ma meg komoly pénzért vállalják a fellépéseket – fogalmazott Vásárosfalu első embere, hozzátéve: a fesztiválozók száma viszont évről évre nő, már nemcsak a környékről látogatják a programokat.

 

Lehetünk különbözőek, lehetünk mások, de ahogy Szent István tette, vagyis sziklaszilárdan kiállt a hite mellett, nekünk ugyanezt kell tennünk. Szívesen fogadjuk az ide érkezőket, csak ne akarjanak minket elveszejteni – mondta Ivanics Ferenc a vásárosfalui ökumenikus istentisztelet után.

A szórakozás mellett – Szent Istvánra emlékezvén – lelki feltöltődést kínált az augusztus 20-a jegyében rendezett ökumenikus istentisztelet, melyen Smudla Tamás plébános és Blatniczky János lelkész celebrálta a szentmisét.
Ivanics Ferenc olyan szentbeszédnek örül igazán, amely az emberek hétköznapi problémáira, erőpróbáira adja meg a választ és az iránymutatást. Jó, ha a közéleti kérdésekben is alkalmazzuk Isten útbaigazítását. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat alelnöke példaként említette az Európát érintő menekültválságot, mely nagy kihívás elé állítja hazánkat is. A megszólaló óva intett attól, hogy rögtön ellenséget kiáltsunk: először próbáljuk megérteni az idegeneket, legyünk tisztában azzal, hogy milyen világból érkeztek hozzánk, ugyanakkor cserébe elvárjuk, tartsák tiszteletben szokásainkat.
– Mindig legyen szemünk mindarra, ami jó a világban, és legyünk erősek ahhoz, hogy ki tudjuk zárni a rosszat. Ha mindezt az isteni tanítás alapján tesszük, méltók leszünk Szent Istvánhoz – mondta a gyülekezetnek az alelnök.

Molnár Sándor meghatónak nevezte a vásárosfaluiak ünnepségét, mely szerinte szintén azt bizonyítja, hogy életképes a település. Senki kedvét ne szegje, hogy épp fel van állványozva a katolikus templom, az evangélikus imaháznak pedig egyelőre csak a helye van meg, mert mindez azt jelenti, hogy elindult a fejlődési folyamat. Idén megkezdődött a római katolikus templom tornyának rendbe tétele. A komplett tervekkel rendelkező evangélikus imaháznak megvan a kivitelezője, ezért az alapkőletételre készülnek. Remélhetőleg jövőre már láthatóak lesznek az eredmények. Az ünnepélyes átadást pedig 2017. október 31-ére, vagyis az evangelizáció 500. évfordulójára időzítik.

A polgármester a lelki feltöltődés után ebéddel kínálta a kultúrház udvarára érkező vendégeket.

Beküldés dátuma: 2016. 08. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés