Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A vidéki Magyarország fejlesztésének kulcsa a vidéki városainkban van

A Kormány „Modern városok” programját a vidék fejlesztése érdekében hirdette meg, melynek első állomása Sopron volt. Orbán Viktor a kampány keretében mind a huszonhárom megyei jogú városba ellátogat a következő hetekben, hónapokban, s mint mondta, nem véletlen, hogy a leghűségesebb magyarokhoz vezetett első útja.

Fodor Tamás Sopron jövőjét és életét meghatározó eseménynek nevezte a miniszterelnöki látogatást. A korábbi években több kihelyezett kormányülést tartottak a településen, a legutóbbi találkozás alkalmával pedig a város fejlődését hosszútávon biztosító megállapodás köttetett a Kormány és Sopron között. A település vezetője az önkormányzati adósságátvállaláshoz hasonló horderejűnek tartja a március végén kötött stratégiai megállapodást. Az egyezményben foglalt fejlesztések kormányzati források felhasználásával valósulhatnak meg.
Orbán Viktor a város vezetőivel, képviselőivel folytatott tárgyalásai után ellátta kézjegyével a „Modern Sopronért" együttműködési megállapodást.


A Fertő tó és térségének fejlesztése:
A soproniak a történelmi idők során meghozták döntésüket, mellyel kifejezték, hogy Magyarországhoz kívánnak tartozni, ezért hazánk népe kiemelt, megbecsült helyen őrzi szívében a város lakosságát – hangsúlyozta Orbán Viktor. A soproniak javaslatai közül a Kormány végül három előterjesztést fogadott el. A miniszterelnök arról biztosította a jelenlévőket, hogy a Kormány állja a szavát, és valamennyi megállapodást határidőre be fogja fejezni. Az indítvány első sarokpontja a soproni közútfejlesztés.
– Vita van a bürokraták és a politikusok között, hogy a Sopront érintő fejlesztéseket be lehet-e fejezni már 2018-ban vagy csak 2020-ban. (...) A helyzet úgy áll, hogy át is kell írni a közútfejlesztési programokat, és a bürokratáknak, illetve az állami pénzeket kezelőknek az erőfeszítéseket annak érdekében kell mozgósítani, hogy 2018-ra be is tudjuk fejezni, 2018-ban be is tudjuk fejezni azt az építkezést, ami alatt nemcsak azt értem, hogy Sopronig eljön a négysávos autóút, hanem hogy elmegy az országhatárig is, tehát össze kell kötni magunkat az osztrák autópálya-rendszerrel – mondta Orbán Viktor.
Másodsorban a felek elfogadták a soproni belváros programját, mely a magán- és egyházi, valamint állami tulajdonban lévő épületek felújítását tartalmazza.

Orbán Viktor a harmadik stratégiai megállapodással kapcsolatban kijelentette:
A cél az, hogy Ausztriából átlépve Magyarországra ne érzékeljünk színvonalcsökkenést. Ha az osztrákok a Fertő tó kétharmadán meg tudják csinálni, akkor mi magyarok miért ne lennénk rá képesek?
A megvalósítandó fő stratégiai célok harmadik témája a Fertő tavi természeti kincs, mely szinte páratlan az országban. Az itt található védett, gazdag élővilág kimeríthetetlen látnivalót biztosít a látogatónak. A Fertő tó a vízi sportok szinte minden fajtáját tudná biztosítani, ha meg lenne a megfelelő infrastruktúra. Vitorlázáshoz a kikötő, kajakozáshoz, kenuzáshoz, szörfözéshez a csónakház, szabadtéri medence, hajóállomás, kereskedelmi és vendéglátó szolgáltatások – sorolta érveit Fodor Tamás, Sopron polgármestere.

 

Beküldés dátuma: 2015. 03. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek