Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Csornán

Hazánk sikeres küzdelmet vívott a koronavírus-járvány ellen, sőt válságkezelésből Európának is példát mutatott – állapította meg dr. Winiczai Zoltán. A Csornai Margit Kórház igazgatója szerint a magyar egészségügy napján erről is meg kell emlékeznünk.

A hivatásukat felelősségteljesen ellátó egészségügyi dolgozókat köszöntötték a csornai városházán a Semmelweis-nap alkalmából.
Major András örömét fejezte ki, hogy a megszokott módon köszönthette az egészségügyi dolgozókat, hiszen a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet sokáig kétségessé tette a személyes találkozókat. Az alpolgármester az egész város nevében köszönte meg az ápolók és az orvosok helytállását, hiszen rendkívüli kihívásokkal néztek szembe az elmúlt hónapokban.
Dr. Winiczai Zoltán a hazai egészségügyi rendszer kialakulásának folyamatát ismertette, ami hosszú évtizedek alatt az európai, ezen belül a magyar egészségkultúra létrejöttéhez vezetett.
Az országok erejét a háborúk, a járványok és az elemi csapások elleni védekezés határozza meg hosszútávon – hangsúlyozta a kórház igazgatója. Az emberiség történetében mindig jelen voltak a háborúk és a járványok. A pestis, a spanyolnátha, a tífusz a győzteseket és a veszteseket egyaránt megtizedelte. Hazánk már a múltban is eredményesebben kezelte a járványokat, mint a nálunk fejlettebb egészségügyi rendszerrel bíró gazdag országok. Semmelweis országában a magyar tudomány hozzájárulásával a víruskutatás, a vakcina gyárás a világ élvonalában van dr. Takátsy Gyula felfedezésének és úttörő munkájának köszönhetően. Az előadó vetített képes bemutatóján érzékeltette, hogy miben rejlik az a különleges képességünk, amellyel felvesszük a harcot a ragályos betegségekkel szemben.

Dr. Winiczai Zoltán többi kollégájával egybehangzóan megerősítette: a koronavírus nem tűnt el nyomtalanul, sajnos ma is köztünk van, ezért további óvatosságra intette a lakosságot. A tudomány erejében bízva remélhetjük, hogy ősz végére elkészül a széles körben alkalmazható védőoltás.
Krízishelyzetben mutatkozik meg igazán, hogy mennyire tartanak össze az emberek és nagyon jó látni az együttműködést, a segítségnyújtást. A kollektív intelligencia gyors fejlődése olyan teljesítményekre képes, amelyeket eddig elképzelni sem tudtunk – fogalmazott az igazgató főorvos.
Erdélyiné Orbán Gyöngyi az egészségügyi dolgozók és az egészségügyet segítő munkatársak kitartó, fáradhatatlan munkáját köszönte meg. Az ápolási igazgató elmondta, hogy olyan hatékony ellátórendszerre van szükség, amely biztosítja a jó minőségű szolgáltatást és megfelelő technikai hátteret a dolgozóknak és a betegeknek egyaránt. Az egészségügyesek kivételes feladatot látnak el, hiszen nemcsak a társadalom egészségi állapotáért felelnek, hanem hozzájárulnak a családok és a közösségek megerősítéséhez.
A Semmelweis-napi ünnepségen átadták a Csornai Margit Kórház dolgozóinak az elismeréseket.

Beküldés dátuma: 2020. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play