Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Beledi diákok is részt vettek a Rábaközi Szakmabörze pályaorientációs programjain

Közel ötven kiállító jelent meg a III. Rábaközi Szakmabörzén; köztük vállalkozások, civil szervezetek és oktatási intézmények. A rendezvény célja, hogy felkeltse a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét a térségben lévő lehetőségekre, szakmákra.

Harmadik alkalommal került megrendezésre a térség legnagyobb pályaorientációs és szakmai rendezvénye, amely vármegyei szinten is a legmeghatározóbbak közé tartozik.Idén minden eddiginél több kiállítóval, számos hasznos és szórakoztató programmal várta a több mint ezer diákot és a közel háromszáz rendezvényre ellátogató vállalkozót – mondta Erdős Vilmos. A Győr-Moson-Sopron Vár- megyei Kereskedelmi és Iparkamara térségi irodavezetője szerint a pályaorientáció komplex folyamat, ezért egyformán számítottak az ágazatban érintett valamennyi közreműködőre, a cégekre és az oktatási intézményekre. Az idei szakmabörzén hét vármegyei szakképző iskola képviseltette magát. A több mint ezer diák a Fertő-rábaközi térségből érkezett a rendezvényre.

 

 

Beledi diákok is részt vettek a pályaorientációs programokon

Desics Gergely és Nemes László bepillantást nyertek egy környékbeli  bútoripari cég, valamint néhány pénzintézet tevékenységébe. A fiúknak inkább a bútorasztalos szakma tetszett meg, mert közelebb áll az érdeklődésükhöz. A diákok a szakmabörzén belekóstoltak a kőművesmunkába is, ott jártunkkor a terepasztalon épp egy mini házfalba illesztették be az ablakokat. Gergely és László tisztában vannak azzal, hogy bőven van idejük a pályaválasztásra, ezért még nem kell végleges döntést hozniuk a jövőre vonatkozóan. A kapuvári szakmabörzén szemmel láthatóan jól érezték magukat, szívesen kipróbálták az egyes munkafolyamatokat. A hatodikosok elárulták, hogy négyes-ötös az iskolai átlaguk, kedvenc tantárgyuk pedig a testnevelés, a matematika és az informatika. Idén június második felében kezdődik a nyári szünet, de már tudják, hogy mivel fogják eltölteni: a pihenés mellett sok játékot és fürdést terveznek.  Gergely hozzátette: a családdal a Balatonra és Horvátországba utaznak.

Beküldés dátuma: 2024. 05. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés