Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József. A 2019-ben újjáalakult kapuvári fúvósok karnagya büszkén beszélt a zenészek teljesítményéről. Az állandó fellépések mellett a fejlődésre helyezik a hangsúlyt.

Egy évvel ezelőtt kereste meg a kapuvári zenekar néhány muzsikusa Kőszegi-Németh Józsefet, amikor tudomásukra jutott, hogy személyében egy karnagy költözött a negyedórányi autóútra lévő Beled városba. A meglepetés erejével hatott a dirigens gyors válasza, mert már a rákövetkező hétre kitűzte a kezdés időpontját. Az első próbán huszonhatan jelentek meg, és a zenészeknek sokat jelentett Hámori György polgármester személyes látogatása, aki a támogatásáról biztosította a zenekart. A szavakat tett követte: a város stabil próbatermet biztosít számukra a Hany Istók Kerékpáros Centrumban. Kapuvár önkormányzata – a múltjára és az újjáalakulására való tekintettel – „Kapuvár 50" Emlékéremmel ismerte el tavaly év végén a fúvósok munkáját.
– Örülök, hogy olyan szimpatikus csapatot ismertem meg, melynek nagyon jó az élére állni. Teljes mértékben vevők arra a miliőre, amely meghatározza egy fúvószenekar működését – beszélt az indulásról Kőszegi-Németh József, aki mindjárt az elején megfogalmazta elképzeléseit: az újjáalakuló kapuvári fúvósok emlékezetes játékukkal tűnjenek ki a hasonló zenekarok közül. Mivel szerette volna mindezt elérni? Úgy, hogy minden darab tartalmazzon valami olyan egyediséget, amely miatt még a zenésztársak is felkapják a fejüket.
A karnagy szerint Kapuvár Város Fúvószenekara képes megmutatni azt az előadásmódot, illetve hangszereivel megszólaltatni azt a fajta muzsikát, amely kiemeli őket az amatőröktől elvárható stílusirányzatból.
Két év múlva méltó módon szeretnék megünnepelni az eredeti, újjáalakulás előtti zenekar megalapításának 60. évfordulóját

Beküldés dátuma: 2020. 02. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play