Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Farád ismét felújított

A csornai elkerülő avató ünnepségén sem volt olyan éles az olló, mint a felújított farádi polgármesteri hivatal szalagátvágásakor. A valamikori községháza később tanácsként, manapság pedig önkormányzati hivatalként szolgálja az embereket.

– Végre valahára sikerült elérni, hogy a képviselő-testület és a hivatal munkatársai olyan körülmények között dolgozhatnak, amilyet megérdemelnek. Régi vágyunk volt, hogy az őseink által ránk hagyott épületet rendbe hozassuk – mondta Szalai Zoltán. – A Kormány által kiírt pályázatok nem mindig egyeznek a települések elképzeléseivel, de élünk a lehetőséggel, bármi van – mondta Farád vezetője.
A falu 1853-ban vásárolta a telket, de az 1908-ból származó térképen még nem szerepelt a ház. A feljegyzések sem említik, ami viszont biztos, hogy a háború előtt már elkészült. A felújításkor találtak egy régi feliratot, mely szerint az épület valamikor községházaként működött.
A település polgármestere megjegyezte: Összefogás nélkül ez a beruházás sem sikerült volna. Köszönet érte a Kormánynak, a kivitelezőknek, a hivatal dolgozóinak, a képviselő-testületnek és minden szorgos kéznek.

Gyopáros Alpár mostanában sűrűn megfordult Farádon. Az ok nem mondvacsinált, hanem nagyon is valós: megint átadóünnepség volt a faluban. Az országgyűlési képviselő jól emlékszik azokra az időkre, amikor még Áder János kíséretében érkezett a községházára, ahol Tompos Béla ült a településevezetői székben. Azóta más került a falu élére, de abban valamennyien megegyeztek, hogy előbb a többi fontos középületet hozatták rendbe, s a most átadásra kerülő hivatalt hagyták későbbre.

Mivel Farád éveken keresztül takarékosan gazdákodott, bekerült az adósságkonszolidációban nem részesült községek közé. Gyopáros Alpár jelezte: Így is lehet egy települést vezeti: Mindamellett, hogy Farád nem adósodott el, folyamatosan fejlődött, ráadásul a hivatali épület felújítására nyert 20 milliós pályázati pénzt még ki is tudta egészíteni 18 millió forinttal.

Beküldés dátuma: 2015. 11. 18.

Kapcsolódó hírek

 • A közös étkezésnek összetartó ereje van

  A szakács szakmáról Mátyás király korától lehet beszélni, a mesterség oktatása pedig az 1700-as években indult meg hazánkban – mondta Szalai Zoltán, majd hozzátette: a vendéglátóipari iskolák az 1800-as évektől jöttek létre Magyarországon.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play